POLÍTICA I ESPORT

Guardiola: "A Puigdemont el van acusar de rebel·lió però Alemanya va dir que això no va passar"

El tècnic del Manchester City parla de la situació política catalana en una conferència pronunciada a la Universitat de Liverpool

aguasch45777301 soccer football   champions league   manchester city trainin181106203059

aguasch45777301 soccer football champions league manchester city trainin181106203059 / LEE SMITH

1
Es llegeix en minuts

Pep Guardiola, tècnic del Manchester City, ha abordat la problemàtica del procés independentista i el paper que hi ha de tenir el Barça en una conferència que ha pronunciat a la Universitat de Liverpool sota el títol 'Futbol, cultura i política'. Segons el seu parer, el club blaugrana ha de tenir un paper important en tot el procés, ja que és "impossible entendre el club sense saber el que va passar en el passat a Catalunya, tot i que, de vegades, el president o la directiva han de gestionar la situació i això no és fàcil". 

Notícies relacionades

En una tertúlia amb els assistents a la seva conferència, Guardiola va recordar diversos episodis amb esportistes o entrenadors que van defensar les seves idees polítiques. Així, va parlar de quan Guus Hiddink que, com a tècnic del València, va parar un partit al descobrir banderes nazis a l’estadi. I, per descomptat, va parlar de Catalunya. "Soc català. Però ¿què significa? Potser, res. Però vaig néixer i vaig créixer allà, i el primer que vaig sentir i vaig parlar va ser en català. I m’encanta aquest idioma. Com també m’encanta l’espanyol, o l’alemany... . El que passa ara a Catalunya és una cosa que no és fàcil. El president del país està a l’exili. La segona persona més important del Parlament, Carme Forcadell, està a la presó. Deu persones en l’exili i més persones a la presó. Això ja no és sobre tenir una Catalunya independent o no. No és una situació fàcil, però crec que és injusta. Esperem que pugui anar a millor", va afegir.

La selecció espanyola

“El president Carles Puigdemont està a l’exili. A Espanya el van acusar de rebel·lió i Alemanya, que el va jutjar, va dir que això no va passar. Crec que van fer una bona feina. Si fossin certes les acusacions, ja estaria detingut a Espanya", va afegir el tècnic català, que, en canvi, va reconèixer que "quan juga Espanya vull que guanyi perquè hi tinc amics i perquè la meva connexió amb Espanya és més gran que la que tinc amb Anglaterra o Qatar".