L'AMBICIÓ DEL XILÈ

Arturo Vidal: "Vinc al millor equip del món per guanyar-ho tot"

El centrocapista xilè, de 31 anys, passa la revisió mèdica i firma fins al 2021

qcydduwf4yjydm9gtaxxu21100 / periodico

4
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Ho va dir una desena de vegades en la seva presentació com a nou jugador blaugrana. Va començar amb aquesta idea i va concloure de la mateixa manera. "Ho vull guanyar tot. Això és el més important. Tant de bo guanyi tres Champions". Arturo Erasmo Vidal Pardo (Santiago de Xile, 31 anys) va exhibir des de la seva estrena aquesta ambició que l’ha portat fins al Camp Nou. No és el centrecampista xilè per a debats d’estil i altres polèmiques. Només pensa a guanyar.

"Vinc amb moltes ganes, amb molta gana. Vull aconseguir tots els títols que tenim per davant. Hi posaré tot el cor per aconseguir-ho". Aquestes van ser les seves primeres paraules en la presentació oficial davant dels mitjans a l’Auditori 1899 de l’estadi blaugrana.

La defensa d’Abidal

Abans, el vicepresident esportiu Jordi Mestre (Bartomeu no va acudir a l’acte) li va donar la benvinguda sense aclarir les xifres del traspàs "per exprés desig del Bayern de Munic". El Barça ha pagat 19 milions més variables al club alemany. Vidal va firmar fins al 2021 amb una clàusula de rescissió de 300 milions.

El club no va aclarir les xifres del traspàs "per exprés desig del Bayern". La clàusula de rescissió és de 300 milions

Juntament amb el xilè hi va ser també Éric Abidal, el secretari tècnic blaugrana que va elogiar el centrecampista. "Vidal és un jugador amb caràcter, un centrecampista bo en defensa i amb arribada. Necessitàvem un perfil així. A més de talent volem jugadors amb aquesta mentalitat".

Superior al Bayern

L’exjugador francès va concloure amb contundència el debat generat entorn de l’lstil i aquesta aposta per futbolistes més associats al múscul que al toc. "En la meva època hi havia jugadors diferents. Es tracta de fer l’equip més fort possible. Res més".

En aquesta finalitat la contractació de Vidal és positiva. El centrecampista aportarà aquesta dosi de competitivitat necessària a qualsevol equip. La seva trajectòria, esquitxada també per algun episodi polèmic, corrobora el seu potencial en la gespa. "Arribar al Barcelona és un esglaó superior al Bayern de Munic, és el millor equip del món", va deixar anar l’astre xilè, que també va militar en la Juventus, el Bayer Leverkusen i el Colo Colo.

"En la millor forma"

El nou reforç de Valverde va aclarir que està al 100% i disposat a ajudar l’equip de manera immediata. "Em trobo bé físicament, ja vaig tenir el temps necessari per recuperar-me. Arribo en la millor forma", va dir el volant, operat del genoll dret el 2014 i aquest mateix any.

Per aquesta lesió es va perdre el duel davant del Madrid  de l’última Champions. No va voler ‘el Rei’ mostrar-se gaire bel·ligerant amb el club blanc. "No soc antimadridista, soc rival de tots els equips que juguin contra el Barcelona. El meu objectiu és guanyar la Champions, aquest és el meu compte pendent".

"No soc antimadridista. El meu únic compte pendent és guanyar la Champions"

Vidal, criat en una família molt humil, va recordar moments de la seva infantesa, quan li va prometre a la seva mare Jaqueline que faria tot el possible per viure del futbol. "Als 15 anys la vaig veure arribar morta de la feina i li vaig prometre que m’esforçaria per ser dels millors".

Ha complert aquest propòsit i ara li toca demostrar-ho en el Barça, juntament amb Messi, "el millor de la història" i la resta d’estrelles. "El més important en el futbol és guanyar i aixecar copes, ja he escoltat això de l’ADN, però jo tinc la mateixa il·lusió de guanyar que els que són aquí", va afirmar amb orgull.

Xilens en el Camp Nou

El centrecampista va arribar a Barcelona diumenge en un jet privat que li va cedir el seu col·lega James Rodríguez, company en el Bayern. A la nit ja es va fer les seves primeres fotos a la botiga del club i aquest dilluns va viure una jornada frenètica.

En els seus primers passos a la ciutat catalana no li va faltar el recolzament dels seus compatriotes. Tot i que la presentació era a porta tancada per les obres de millora de l’estadi molts xilens es van acostar al Camp Nou amb banderes del país sud-americà i samarretes del seu ídol.

Amb el seu fill Alonsito

Notícies relacionades

Vidal va trepitjar per primera vegada la gespa del seu nou equip, ja que mai havia jugat abans a l’estadi blaugrana. Ho va  fer acompanyat del seu fill Alonsito, que s’ho va passar molt bé pilotejant amb el seu pare. El nano no es va perdre la roda de premsa de l’astre.

"He complert un somni. Tinc  moltes ganes de col·locar-me aquesta samarreta tan gran i fer coses importants. Ho vull guanyar tot", va proclamar per enèsima vegada. La Supercopa d’Espanya de diumenge vinent davant del Sevilla serà la seva primera oportunitat per sumar un títol amb la seva nova destinació.

Temes:

Arturo Vidal