REACCIONS A LA PRIMERA DERROTA

Valverde elogia els joves de la pedrera

"És normal que es vegin superats quan la Roma se'ns ha tirat a sobre. Aprendre és, moltes vegades, patir una rebolcada com aquesta", ha explicat 'el Txingurri'

zentauroepp44507885 fc barcelona s head coach ernesto valverde looks on during t180801110502

zentauroepp44507885 fc barcelona s head coach ernesto valverde looks on during t180801110502 / COOPER NEILL

3
Es llegeix en minuts
Irati Vidal / Barcelona

El segon partit de pretemporada ha deixat la primera derrota de la campanya 2018-19 a Can Barça. Però també bones sensacions. Així ho creu Ernesto Valverde, que en la roda de premsa posterior al partit contra el Roma s’ha mostrat satisfet amb la impressió que ha deixat el seu equip. "Hem fet un bon partit, tret del tram final, dels últims 15 minuts. Hem tingut 75 minuts en què hem dominat el joc. En la línia que volíem. Fins i tot quan han coincidit els més joves, hem dominat i hem tingut opcions de fer el 3-1. A tots ens agrada guanyar, però en línies generals hem fet un gran partit, tret del tram final", ha reflexionat ‘el Txingurri'.

El tècnic extremeny sap que no disposa de les seves grans estrelles i que aquesta gira ha de servir per començar a rodar els joves de la pedrera i els nous fitxatges. I, de moment, només té paraules d’elogi per a tots. De Malcom, una de les novetats en l’onze titular del Barça, ha destacat la seva bona adaptació al grup. "És un jugador que es relaciona bé amb el joc, ha buscat associar-se per l’interior. Té punta de velocitat i xut. Estem contents amb la seva ràpida adaptació. Se li han vist coses que indiquen que ens podrà ajudar durant la temporada".

El jugador també s’ha sentit còmode. Ha anotat un gol, ha participat activament en el joc de l’equip i ha volgut treure ferro a la derrota. "És pretemporada, estem preparant l’equip per jugar la final contra el Sevilla. És el camí a seguir, sobretot el joc del primer temps", ha afirmat després del matx el jugador, que s’ha pres amb humor el tuit del Roma sense el seu nom en l’alineació blaugrana i que ha acabat enviant un missatge a l’afició. "Espero donar moltes alegries al Barcelona. Partit a partit, però, s’ha d’anar a poc a poc".

L’adaptació de la pedrera

Respecte als jugadors del filial i la remuntada que ha patit l’equip quan han sortit al terreny de joc, Valverde ha sigut contundent. Ha restat importància al resultat i ha valorat positivament la feina dels nois del planter. "Amb els nois joves també hem dominat al camp. Aprendre és, moltes vegades, patir una rebolcada com aquesta. La meva idea és que els jugadors del primer equip es fiquin aviat en la dinàmica. Per això juguen tots els joves junts".

L’aposta del 'Txingurri' per la Masia s’ha comprès a la perfecció dins del vestuari i fins i tot les noves incorporacions aposten pels futbolistes del filial. "Ens adaptem a jugar amb ells. Jo també soc jove, tots mereixem una oportunitat. Si són al Barcelona és perquè han demostrat que tenen potencial i qualitat per ser-hi”, ha explicat Arthur després de desfer-se en elogis cap a Valverde i la resta de la plantilla.

L’estil no es negocia

Notícies relacionades

La intenció del tècnic blaugrana, més enllà de donar rodatge als seus, és que es continuï amb la idea de joc del primer equip, la de portar el pes del partit i ser un conjunt que busqui la porteria contrària. I en això tots coincideixen. El Barcelona ha desplegat un gran joc. Així ho explica Rafinha, autor de l’1-0: "Ens estem trobant molt bé. Crec que estem practicant un bon futbol. Estic content a nivell individual. Necessito jugar minuts en pretemporada i el míster me’ls està donant. Continuem buscant el ritme de competició".

El petit delsAlcántara busca un lloc a la plantilla de Valverde i, després de les bones actuacions que ha protagonitzat, no ha dubtat a enviar-li un missatge. "Quan estic bé físicament, estic preparat per a tot", ha assegurat.