HEROI NACIONAL

Pékerman: "Yerry Mina torna a ser el jugador que coneixíem"

El seleccionador de Colòmbia reconeix que el central va arribar tocat al combinat nacional després de la seva difícil adaptació al Barcelona

zentauroepp44112579 colombia s forward juan cuadrado  l  and colombia s defender180703110328

zentauroepp44112579 colombia s forward juan cuadrado l and colombia s defender180703110328 / FRANCISCO LEONG

2
Es llegeix en minuts
Irati Vidal / Barcelona

La confiança ho és tot. Si no que l’hi diguin a Yerry Mina, que ha passat de veure els partits des de la llotja del Camp Nou ha convertir-se en l’heroi nacional de Colòmbia. El central blaugrana està fent un gran Mundial i ha enlairat la seva selecció fins als vuitens de final, on els espera Anglaterra. Sobre la seva millora i estat de confiança ha parlat José Néstor Pékerman, el seu seleccionador.

El tècnic argentí ha reconegut que el central blaugrana va arribar tocat a la concentració. Que la seva falta d’adaptació a Can Barça i les crítiques rebudes van minvar la moral de Mina. "En l’aspecte anímic va ser molt dur per a Yerry. Després del partit contra elLlevant van arribar els missatges que hi havia la possibilitat que marxés i que amb aquest joc estava fora del futur", ha explicat Pékerman mentre recordava que Mina arribava de tenir continuïtat al Palmeiras i que d’allà va passar a no jugar gairebé mai "en un equip en què sempre juguen els mateixos". Però la selecció ha curat les penes del central.

De la banqueta als vuitens

"Per sort aquí va recuperar la seva confiança, ha tornat a ser el que coneixíem. És un jugador que pot continuar creixent i pot fer coses importants en la seva selecció i a qualsevol club", assegura el seleccionador cafeter. I afegeix: "Amb nosaltres va recuperar aquest ànim, es va entrenar, sabia que havia de donar més, que havia de posar-se bé i ho està aconseguint. Torna a ser el que vam conèixer a Colòmbia, al Brasil i a la selecció."

Mina va arribar al combinat cafeter amb la moral baixa i amb poca càrrega de minuts. Amb això al cap, Pékerman va decidir deixar-lo a la banqueta contra el Japó. Però Colòmbia va perdre el partit, i el tècnic, a la recerca de solucions, va optar per encaixarMina a l’onze titular del següent matx. A partir d’allà, la selecció va ser una altra. Va derrotarPolònia amb facilitat i amb un gol decisiu del central que va tornar a il·lusionar el país. El va posar a ballar. Contra el Senegal, més del mateix. El conjunt africà es va plantar bé sobre la gespa, va resistir. No obstant, un detall de Mina va ser suficient perquè Colòmbia certifiqués el pas als vuitens de final com a primera de grup.

Futur incert

Notícies relacionades

Abans del Mundial, des de Barcelona es parlava de la venda del central cafeter. Però Rússia 2018 ho ha canviat tot.  La contundència i la bona actuació del jugador amb la seva selecció s’ha fet notar als despatxos blaugrana, des d’on asseguren que "no hi ha cap decisió presa sobre el tema de Mina".

El seu seleccionador, que l’ha vist tornar al millor nivell, prefereix no parlar del futur del jugador. "Soc molt respectuós amb les decisions que prenen els clubs, però puc donar el meu punt de vista, i és que ell va haver de jugar en un moment difícil. Em semblen injustes les opcions quan no es coneix el context", ha sentenciat Pékerman.