nou recurs de

L'Audiència Nacional denega de nou la llibertat a Rosell al complir un any a la presó

La interlocutòria de la Sala Penal argumenta que el risc de fuga de l'expresident del Barça és "molt probable"

L'empresari compleix un any a la presó després que hagin rebutjat la seva llibertat en més de 10 ocasions

zentauroepp26718849 sandro rosell180222205905

zentauroepp26718849 sandro rosell180222205905

2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

L’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell ho ha intentat tot per sortir de presó: proposar una fiança, apel·lar que la seva condició pública faria que fos impossible fugir... Fins ara cap dels seus arguments no han convençut l’Audiència Nacional, que aquest dijous ha rebutjat l’últim intent de Rosell per aconseguir la llibertat provisional, just quan es compleix un any des que va ser empresonat, després de ser imputat per haver blanquejat presumptament gairebé 15 milions d’euros.

En aquest cas, la Sala Penal, tal com va fer en les anteriors resolucions, entén que hi ha un risc de fuga "molt probable" perquè té "forts vincles i contactes personals i econòmics a l’estranger, ja que la seva activitat professional la feia majoritàriament fora d’Espanya", i per això no pot quedar lliure.

La instructora de la causa, Carmen Lamela, que també el va enviar a presó per formar part d’una organització criminal d’àmbit transnacional, dedicada a blanquejar capitals procedent de comissions il·lícites, ha esgrimit aquesta justificació per rebutjar la desena llarga de peticions de llibertat plantejades. 

A més, la Sala Penal afirma que "l’experiència judicial ensenya que amb determinats països les comissions rogatòries triguen un temps, cosa que sembla òbvia i és raonable. N’hi ha prou de veure l’entramat d’empreses" de les quals Rosell "és administrador o ha creat a l’estranger o hi té interessos", per no considerar desproporcionat el termini d’un any que ha transcorregut des que el van arrestar.

Facilitat per viatjar i viure a l’estranger

La magistrada sempre ha vist en Rosell un risc de fuga "innegable" per la "facilitat" que tindria "per viatjar i viure temporalment en diferents llocs de tot el món", pels comptes, béns i negocis amb els quals compta fora d’Espanya, circumstàncies que han fet que l’expresident del Barça hagi vist fracassar fins ara totes les peticions que ha plantejat per ser excarcerat.

Notícies relacionades

Segons la jutge, Rosell i els seus socis, l’empresari andorrà Joan Besolí, també a presó des de fa un any, i l’expresident de la Confederació de Futbol Brasiler Ricardo Teixeira formaven una xarxa dedicada a blanquejar diners procedents de comissions il·lícites derivades de la venda dels drets de la selecció brasilera de futbol a una mercantil àrab amb seu a les illes Caiman. Tot això a través d’un entramat de societats i comptes ubicats sobretot a Andorra.

Per això, va apreciar indicis que entre el 2007 i el 2011 van blanquejar 14.973.328 euros procedents de comissions il·lícites obtingudes de la venda dels drets audiovisuals de 24 partits de la selecció de futbol brasilera i els va imputar per blanqueig i organització criminal.