DECISIÓ OFICIAL

El Barça prescindeix d'Ilias Fifa

El club blaugrana decideix trencar la relació amb l'atleta de Santa Coloma que ha sigut suspès per dopatge

netherlands-athletics-europeansjpeg-0b62d

netherlands-athletics-europeansjpeg-0b62d / Geert Vanden Wijngaert (AP)

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea / Barcelona

Ilias Fifa, suspès quatre anys per la seva relació amb el dopatge, ja no vestirà mai més la samarreta del Barça, club al qual pertanyia i el contracte amb el qual s’acabava aquest any. El club, en un comunicat oficial, ha decidit trencar els vincles que l’unien a l’atleta establert a Santa Coloma i que és el principal implicat en l’anomenada ‘operació Chamberí’, una trama desarticulada per la policia l’octubre del 2017. En el marc d’aquesta acció es van localitzar productes dopants al domicili de l’esportista, raó que ja va portar el Barça a suspendre'l de forma cautelar.

"El FC Barcelona ha decidit trencar el vincle amb l’atleta Ilias Fifa i no el renovarà una vegada acabi aquesta temporada. El mes de novembre, el club ja el va suspendre de forma cautelar arran de la seva situació. A causa de les últimes informacions ha pres la decisió de no comptar en el futur amb Fifa".

Aposta esportiva segura

El club blaugrana teniaFifa com un dels seus principals atletes, ja que el 2016 es va proclamar campió d’Europa de 5.000 m. Fifa s’havia convertit en una aposta segura per al Barça, ja que partia com a favorit en les curses de fons que participava. Tanmateix, ara ha arribat la suspensió per quatre anys i s’han filtrat fotografies molt comprometedores en què apareixen fàrmacs prohibits en la pràctica esportiva, com EPO, que presumptament eren de l’esportista.

Notícies relacionades

Fifa ha d’afrontar una suspensió de quatre anys dictada per l’Agència Espanyola Antidopatge (Aepsad) que no només l’afecta a ell si no també altres atletes, com Ayoud Mokhtar, excampió d’Espanya de 3.000 en pista coberta, el seu germà Idriss El Mahdi Lahouifi.

A més, Fifa i la resta d’atletes (hi va haver 11 detinguts per l’operació Chamberí) van ser acusats d’un delicte contra la salut pública. Tots ells, pel que fa referència a l’administració esportiva, tenen dret a recórrer la sanció davant del Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD), el que podria ser considerat com la versió espanyola del TAS (Tribunal d’Arbitratge Esportiu).