Koponen i Tomic lideren un gran Barça contra el Gran Canària (77-93)

L'equip de Pesic aconsegueix una victòria important de cara als 'play-off'

zentauroepp42844038 graf9230  las palmas de gran canaria  08 04 2018   el ala p 180408215904

zentauroepp42844038 graf9230 las palmas de gran canaria 08 04 2018 el ala p 180408215904 / Elvira Urquijo

2
Jordi Tió

«Hem fet una gran defensa, hem jugat amb molta concentració i una gran actitud». Així de satisfet es mostrava Svetislav Pesic després de la contundent victòria a la complicada pista del Gran Canària, una pista on els locals tan sols havien encaixat una derrota aquesta temporada i en la qual els blaugranes havien caigut en les últimes tres campanyes, amb l’excepció de l’última Copa, el punt d’inflexió de l’equip amb l’arribada de Pesic.

El quintet barcelonista va consolidar la victòria en els dos últims quarts, on es va imposar en totes les facetes: tant en atac, amb un Koponen extraordinari des de la llarga distància (5 triples de 6 intents) i amb un Tomic estel·lar sota el cèrcol (19 punts i 6 rebots).

Tercer quart decisiu

El Barça va començar a decantar el matx en el tercer quart, quan es va distanciar fins als 11 punts (48-59), i a partir d’aquell instant es va dedicar a conservar la distància per augmentar-la definitivament en l’últim període.

El Gran Canària, que necessitava el triomf per no complicar-se la seva aspiració per arribar al tercer lloc de cara al play-off, va mantenir igualat el duel durant els dos primers quarts gràcies a una eficaç direcció d’Oliver i la tasca ofensiva de Radicevic (20 punts).

Igualtat al descans

Els canaris van arribar a col·locar-se amb sis punts d’avantatge (36-30), la màxima distància que van aconseguir en el marcador, però els triples de Koponen van evitar que la diferència s’ampliés perillosament. L’encert del finlandès i la bona direcció d’Heurtel (10 assistències) van mantenir els blaugranes en la lluita per arribar al descans amb tot igualat (38-37).

«Hem jugat amb precipitació i amb poca paciència en atac», era la queixa de Pesic als seus jugadors al descans. I l’equip li va fer cas perquè el matx va canviar totalment a la represa. El Barça va prémer l’accelerador, amb Oriola (8 punts) i Moerman (10) irrompent en atac i aportant minuts de qualitat, i va trencar el partit en l’últim quart (62-74), aprofitant un nou triple de Koponen.

Cop tornat

Llavors el Gran Canària va abaixar els braços i el matx va entrar en un intercanvi de cops del qual el Barça va treure més partit (72-91), màxima diferència per als de Pesic. El triomf no tan sols allunya un rival complicat en la classificació sinó que va permetre als blaugranes tornar als canaris el cop de la primera volta de la Lliga, quan van guanyar al Palau (77-83) en plena crisi barcelonista. Tot ha canviat amb Pesic, un tècnic que ha tornat la confiança i el sentit comú a l’equip.