LA MENTALITAT EUROPEA

Piqué anirà a Chelsea amb peus de plom

"Pots tenir un mal dia i el que pinta com un bon any es converteix en un any dolent", diu el defensa, que defuig el triomfalisme

jdomenech41129137 barcelona  29 11 2017   gerard piqu  saluda a la grada tras 180215185828

jdomenech41129137 barcelona 29 11 2017 gerard piqu saluda a la grada tras 180215185828

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

El Barça domina la Lliga amb set punts d’avantatge i el Chelsea malviu a la Premier, quart a 19 punts del Manchester City. El quadro anglès només ha guanyat 3 dels 11 enfrontaments disputats el 2018 i el blaugrana ha vençut en 8 d’11. L’equilibri que es presumia quan el sorteig de la Champions va deparar aquest explosiu aparellament, el més morbós dels vuitens de final, sembla dissipar-se pel declivi que apunta el conjunt d’Antonio Conte. Una sensació que no hauria de guiar el plantejament barcelonista abans d’estrenar l’eliminatòria. 

«Sé que hi ha un ambient molt positiu i molt favorable i es diu que té molt bona pinta aquesta temporada, però hem de ser prudents, més que mai», va exposar Gerard Piqué, el principal portaveu de la plantilla des de fa un temps.

Piqué FC

Va ser el jugador que més va intervenir en el recent triplet amb l’Espanyol i va ser el designat per representar el vestidor per presentar l’acord amb Beko, l’empresa turca d’electrodomèstics que passa a ser el tercer patrocinador principal del club. Al mateix nivell que Nike (firma que equipa Piqué) i Rakuten (patrocinador que va buscar Piqué). Se suposa que en presència –ha adquirit la samarreta d’entrenament– però no en inversió econòmica: són 57 milions en tres temporades per l’exclusiva de les peces de roba preparatòries.

Es podria tractar el Barça com el Piqué FC. I és que el futbolista va expressar el seu desig de ser president del club quan es retiri. De moment, serà l’ambaixador de la firma turca en la seva campanya Eat like a Pro (menja com un professional) per la qual, conjuntament amb el Barça, es desenvoluparà una campanya per promoure entre pares i fills la importància que té una alimentació saludable que limiti i redueixi l’obesitat infantil.

Amb botes de plom

Piqué ja ho fa, com a pare de dos fills. Això és el que va dir. Sent un referent dels seus descendents, ha de ser curós amb el seu comportament. I amb els seus plantejaments esportius. Lluny d’expressar cap triomfalisme, i assumint que el Barça és favorit a l’eliminatòria, el futbolista va advocar per calçar-se unes botes de plom perquè tots els culers, futbolistes i aficionats, segueixin amb els peus tocant a terra.

Piqué amb representants del Barça i de Beko en la firma de l'acord / VALENTÍ ENRICH

Notícies relacionades

«Hem d’aprendre de l’experiència dels últims anys i podem estar molt bé, però amb el Chelsea pots tenir un mal dia, amb un mal resultat, i el que pinta un bon any es converteix en un de dolent», va analitzar el central davant la imminent visita dimarts que ve a Stamford Bridge.

Abans, no obstant, s’haurà de visitar Ipurua, i el sempre esquerp Eibar per conservar l’avantatge a la Lliga, que s’ha reduït d’11 a 7 punts després dels empats amb l’Espanyol i el Getafe. Piqué ha superat les molèsties que el van privar de jugar en l’últim enfrontament i va participar en l’entrenament. Igual que Thomas Vermaelen, que ja es va incorporar al grup. Valverde ja té els quatre centrals a punt.