RETORN A LA LLIGA

Valverde recela del Getafe

L'entrenador del Barcelona tem l'eufòria després de la classificació copera i rebutja parlar de triplets

jdomenech41989589 graf8600  sant joan d espi  barcelona   10 02 2018   el entr180210135831

jdomenech41989589 graf8600 sant joan d espi barcelona 10 02 2018 el entr180210135831 / Alejandro Garcia

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ernesto Valverde no es fia del Getafe. En realitat, no es fia del Barça. Del barcelonisme, per ser concret, i el corrent d'"eufòria" que detecta després de la classificació per a la final de Copa que, com cada any, data (que pot variar) i no té seu. L'entrenador del Barça observa que "el focus d'atenció" que es va centrar en la cita de Mestalla, encara no està col·locat sobre el retorn a la Lliga contra el Getafe aquest diumenge (16.15 h).

I Valverde ha volgut alertar d'aquests perills: de les conseqüències del triomfalisme i de la perillositat del rival, de qui encara es recorda per les dificultats que va generar en la primera volta. "El partit de Getafe ens va impulsar molt, va ser el primer en què vam tenir un marcador advers per remuntar". Va ser el dia, també, que es va lesionar Ousmane Dembélé en el primer temps, que el va allunyar tres mesos i mig del terreny de joc, i en què Paulinho i Denis van aixecar el resultat. Paulinho ha continuat sent talismà i Denis ha desaparegut.

"¿El triplet? Està bé que la gent tingui il·lusió, però això és una seqüència matemàtica: quan no tens cap títol, vols el primer; si tens el primer vols el segon. Ara tenim zero"

Aquell Barça s'estava refent i progressant, amb un 4-3-3 i l'actual és líder sòlid a la Lliga i juga amb un 4-4-2, està classificat per a la final de Copa i espera amb impaciència el retorn a la Champions contra el Chelsea. Però Valverde no vol sentir ni parlar de triplets.

"Està bé que la gent tingui il·lusió, però això és una seqüència matemàtica: quan no tens cap títol, vols el primer; si tens el primer vols el segon. Ara en tenim zero", ha reflexionat Valverde, que ha situat la conquista del primer en "la victòria sobre el Getafe" com una forma de regenerar la imprescindible motivació en cada partit. No parlava tant pels seus homes, que també, sinó per l'afició. A l'onze blaugrana li sobren punts d'avantatge al capdavant de la taula.

Petició d'ajuda

Notícies relacionades

El tècnic ha fet una crida als culers demanant-los "ajuda". Per començar, tornant al camp, que pateix una crisi d'assistència reconeguda per tots els estaments del club. El descens d'espectadors se xifra al voltant de 13.000 menys per partit. El Getafe, a més, és dels menys taquillers.

"Seria important que vingués la nostra gent perquè ja estem en la segona volta, es començarà a decidir tot i els partits comencen a ser crucials", abundava Valverde, abans de ressaltar les virtuts del Getafe, un rival "molt incòmode i que mai et deixa en pau".