LA POLÈMICA DEL DERBI

La Lliga acusa Piqué de provocar els insults a Cornellà

L'organisme no denuncia el Barça ni el jugador, però recorda que la reacció dels aficionats de l'Espanyol va ser "després del gol"

jcarmengol41909507 cornella el prat  04 02 2018   deportes       piqu  manda ca180205134906

jcarmengol41909507 cornella el prat 04 02 2018 deportes piqu manda ca180205134906 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Lliga de Futbol Professional (LFP) no ha denunciat Gerard Piqué pel gest de Cornellà després del seu gol, però sí que ha reconegut en el seu informe al Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (FEF) els insults al Barça i al jugador. La Lliga acusa, però, el defensa blaugrana de provocar aquests insults que es van sentir. No només això. També xifra la quantitat de seguidors que implicats ("uns 450 aficionats locals"), el lloc d'on procedien ("eren integrants de la grada d'animació denominada Grada Canito") i el temps que van durar ("els van entonar de manera coral i coordinada durant aproximadament 12 segons").

"Acció reactiva"

Notícies relacionades

Segons la Lliga, tot va arrencar amb el gol de Piqué. "Es va acostar corrent per celebrar-ho a la zona més pròxima a la grada on s'ubicaven aficionats locals, i va fer un gest cap al públic col·locant-se el dit índex sobre els llavis, en senyal de silenci". A partir d'aquí, van arribar els problemes. "En el minut 82, i com a acció reactiva a la manera de celebració del gol", ha precisat la LFP en el seu escrit de denúncia al Comitè de Competició, al fixar en aquest moment l'inici dels insults al defensa del Barça. "Piqué, cabrón, Shakira tiene cola, tu hijo es de Wakaso y tú eres maricón". Aquests van ser els crits que van sortir de la Grada Canito, "un càntic que va ser secundat per altres aficionats des de diferents sectors, sense poder determinar-ne el nombre".

JORDI COTRINA

A més, la Lliga ha recordat que l'Espanyol "va reaccionar immediatament emetent un missatge a través de la megafonia i dels vídeos marcadors de l'estadi i sol·licitant que cessessin els càntics", després de subratllar que abans del gol "no s'havien apreciat càntics en contra del jugador o el seu entorn". La Lliga també ha anunciat que "a partir d'ara no dubtarà a traslladar" aquests gestos com el de Piqué al Comitè de Competició per "si poden generar crispació o són contraris al bon ordre esportiu".