Valverde: "Queda molta eliminatòria"

El tècnic del Barça reconeix que "l'equip comença a acusar l'esforç dels partits després d¿un mes que ha sigut molt dur"

rpaniagua41876711 barcelona 01 02 2018  deportes    valverde y marcelino activ180202004711

rpaniagua41876711 barcelona 01 02 2018 deportes valverde y marcelino activ180202004711 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas

Ho va dir Ernesto Valverde. «Queda molta eliminatòria. Tenim avantatge, sí, però comencem a notar els partits a les cames, ha sigut un mes molt intens i diumenge tenim un altre derbi i ens costarà molt». Ernesto Valverde, tècnic del Barça, va mostrar la seva satisfacció pel partit realitzat pel seu equip «davant un València que, possiblement, també pensa que ha aconseguit el seu objectiu, que és tenir opcions per resoldre la semifinal al seu estadi, on ens collaran, i molt, amb el públic a favor. No serà fàcil, no».

Guanyar-ho tot 

Valverde reconeix que «sense ser una renda suficient, sí que és una renda que ens permetrà jugar a València d’una altra manera. Tothom sap que en una eliminatòria així és vital, molt important, mantenir la teva porteria a zero i jugar la tornada amb la idea de marcar i fins i tot guanyar». El Txingurri va confessar que «la nostra intenció segueix sent fer rotacions i jugar tots els partits amb la il·lusió de poder guanyar les tres competicions que juguem».

És evident que Valverde es va veure obligat, per les preguntes, és clar, a parlar de Messi. «Cada vegada que Leo agafa la pilota li exigim el millor i, sovint, fins i tot n’esperem massa. Sempre volem que faci la jugada impossible i, al final, en efecte, ha fet una jugada impossible i ha sigut el gol».

Luis Suárez, que després d’un inici gris ha tornat a estar molt fi i ha aconseguit marcar en els últims vuit partits i ja suma 18 gols, va mostrar la seva felicitat «per mi, que he tornat a marcar, i per l’equip que ha encarat bé l’eliminatòria al mantenir la nostra porteria a zero». Això sí, Suárez no creu, ni de bon tros, que la semifinal estigui sentenciada. «Costa molt ser finalista i, sobretot, costa molt adquirir molt avantatge si el rival es tanca tant com el València».

La crítica de Paulista

Per al golejador uruguaià «hi havia molt pocs espais per al nostre atac i, per sort, al final hem aconseguit el gol que ens permetrà jugar a Mestalla sabent que seria molt bo marcar allà, cosa que no ha aconseguit el nostre rival al nostre camp. L’1-0 pot ser curt, però ens dona un plus important per a la tornada». Preguntat sobre el derbi de diumenge a Cornellà-el Prat, Suárez només va demanar «espectacle, emoció i bon futbol, que és el que demana la gent».

Aleix Vidal, que va confessar que ell mai havia pensat a abandonar el Barça en el mercat hivernal, va mostrar la seva satisfacció «perquè, en Copa, és vital marcar i que no et marquin. I això ho hem aconseguit, però haurem de lluitar en el partit de tornada a València».

Notícies relacionades

Un ensangonat Gabriel Paulista, central xe, va reconèixer que Marcelino, el seu entrenador, els havia demanat, que no exigit, «donar la sang per l’equip i avui (per ahir) tocava defensar, defensar molt bé, i ara esperar que la nostra gent ompli Mestalla i ens empenyi per remuntar l’eliminatòria». Per al central valencianista, «és molt difícil jugar contra el Barça, que és el millor equip del món, i contra l’àrbitre. M’han dit que l’entrada de Sergi Roberto era vermella però, bé, estem al Camp Nou. Hem de respectar, i molt, aquest Barça, però estem vius i pensem lluitar».