QUEIXA FORMAL

L'Espanyol acusa Piqué de flirtejar amb la xenofòbia i el denuncia al Comitè Antiviolència

El club blanc-i-blau demana que s'investigui el defensa, també Busquets i els "insults" de la grada del Camp Nou

zentauroepp41783539 pique cotrina180125222546

zentauroepp41783539 pique cotrina180125222546 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts

L'Espanyol ha informat en un comunicat que ha enviat a la Comissió Antiviolència un escrit per sol·licitar una investigació sobre les declaracions dels jugadors del Barça Gerard Piqué i Sergio Busquets, així com els càntics "insultants" de la grada d'animació del Camp Nou, que hi va haver durant i al final del partit de tornada de quarts de final de la Copa del Rei.

Segons el club blanc-i-blau, les manifestacions podrien ser constitutives d'incitar "a la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport, i aquestes actuacions són contràries al règim jurídic previst en el Codi Disciplinari de la Federació  Espanyola de Futbol". "Aquest mateix escrit de sol·licitud d'investigació -afegeix la nota- serà traslladat al Comitè de Competició de la RFEF i al Departament de Competicions de la Lliga".

La queixa contra Piqué

Per a l'Espanyol, les declaracions de Piqué, en què va afirmar que el club periquito era "l'Espanyol de Cornellà", mereixen una investigació: "Sant Adrià de Besòs acull la nostra Ciutat Esportiva Dani Jarque, Cornellà de Llobregat i el Prat de Llobregat són les ciutats que acullen el RCDE Stadium. Les dues ciutats pertanyen a l'àrea metropolitana de Barcelona i destaquen per ser dues de les ciutats amb més població de Catalunya, principalment famílies treballadores i lluitadores, amb arrels familiars a tot Espanya i a altres països, que són i seran sempre un exemple d'integració i progrés i un orgull per a la nostra terra".

L'escrit afegeix que "considerem que qualsevol manifestació en to clarament despectiu envers aquestes ciutats, com les que va pronunciar i va reiterant el Sr. Piqué Bernabéu respecte a la ciutat de Cornellà, flirtegen molt perillosament amb actituds xenòfobes i que, en tot cas, generen clarament violència i intolerància al voltant del nostre esport".

L'emprenyada amb Busquets

Notícies relacionades

Així mateix, també es demana mà dura contra Busquets. "És inconcebible que un esportista manifesti que un rival no pot celebrar una victòria, aconseguida amb esforç i a dreta llei, com la que va aconseguir el nostre equip en el partit d'anada de l'esmentada eliminatòria. Aquella celebració es va centrar a felicitar el nostre golejador en aquell partit, amb una trajectòria com a jugador del planter a l'entitat que és un orgull per a la nostra afició. Considerem que les declaracions de Busquets Burgos són totalment contràries als valors de respecte en el futbol i poden ser generadores de violència i intolerància, ja que censuren incomprensiblement després de la seva classificació per a les semifinals que el nostre equip celebrés un triomf i l'avantatge parcial davant, ni més ni menys, la plantilla de futbol amb més dotació salarial de tot el planeta".

Els crits de la grada

L'Espanyol també sol·licita la investigació per part de la Comissió Antiviolència dels "nombrosos càntics xenòfobs i insults que es van cridar contra el nostre club i la nostra afició per part de la grada d'animació del FC Barcelona". Segons la denúncia, entre altres crits, es van sentir els següents: "Odi a l'Espanyol", "Mort a l'Espanyol", "Periquitos bastards", "Periquitos, sou dels xinesos", "Perico, recorda, ets una merda" o "Fills de puta de l'Espanyol".