REVELACIONS NOVES

Laporta apareix als 'Papers del paradís'

L'expresident blaugrana va muntar una firma opaca a Malta amb Pina Zahavi, un influent agent de jugadors

Laporta apareix als 'Papers del paradís'

Toni Garriga

Es llegeix en minuts

Joan Laporta, l'expresident del Barcelona, apareix alsPapers del paradís, segons han revelat el diari digitalEl Confidenciali La Sexta. L'exdirigent blaugrana va ser soci fins al mes d'agost passat en una firma opaca de Malta d'una empresa muntada amb Pini Zahavi, un dels agents de futbolistes més influents del món. Zahavi va participar, precisament, en l'operació per la qual Neymar va marxar aquest estiu al París SG, i va rebre 12 milions d'euros, segons va informar el diari francès L'Equipe.

Laporta va ser, juntament amb Zahavi i altres inversors, accionista d'aquesta empresa creada el 8 de febrer del 2016, formant part dels 13,4 milions de documents delsPapers del paradís, una filtració aconseguida pel diari alemany Süddeutsche Zeitung i compartida amb el Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació (ICIJ), que publiquen El Confidencial i La Sexta a Espanya.

Notícies relacionades

La societat creada per Laporta i Zahavi tenia com a objectiu gestionar "una escola virtual que proveeixi lliçons esportiveson line a través de fotografies d'entrenaments, així com d'aplicacions tecnològiques”, a més d'"adquirir i disposar de propietats mobles i immobles”, amb la possibilitat de "tancar acords en relació amb el negoci de la companyia".

L'empresa, segons El Confidencial, es va constituir amb un capital de 1.500 dòlars (1.294 euros) repartit en 10.000 accions. Laporta en controlava 500; Zahavi, 330.