PER LES SEVES CRÍTIQUES A ESPANYA

Bulgària cessarà Stóitxkov del càrrec de cònsol a Barcelona

El ministeri d'Exteriors búlgar reprova les recents aparicions públiques de l'exfutbolista

lmendiola40422177 extra gente  stoichkov bebiendo  agua171010155150

lmendiola40422177 extra gente stoichkov bebiendo agua171010155150

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri búlgar d'Exteriors ha anunciat aquest dimarts que cessarà l'exfutbolista Hristo Stóitxkov del càrrec de cònsol honorari de Bulgària a Barcelona, després de les seves "recents aparicions públiques".

En un comunicat, la citada autoritat búlgara assegura haver iniciat el procediment per retirar-li a l'exjugador del Barcelona el títol diplomàtic que ostenta des de fa més de sis anys, i avança que la decisió definitiva serà adoptada ben aviat pel Consell de Ministres.

"El Regne d'Espanya és un soci estratègic i amic de Bulgària, mantenim excel·lents relacions bilaterals a tots els nivells i una cooperació intensa en totes les àrees d'interès mutu", destaca la nota.

El text no es refereix directament a les declaracions la setmana passada de l'exjugador del Barcelona sobre la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, a qui va qualificar de "franquista".

"¿És ella la que mana les coses que hem de fer? Per favor dimiteix, ja. No pots enviar la Policia a pegar a gent innocent. Govern d'Espanya, sou una vergonya total. Per això estareu on us mereixeu, separats del món", va afegir llavors.

Dies després va demanar disculpes a Santamaría "però només pel seu fill".

Sis anys com a cònsol

Stóitxkov va ser designat cònsol honorari de Bulgària, amb seu a Barcelona i jurisdicció consular per al territori de les comunitats autònomes de Catalunya i Aragó, el 29 de juliol del 2011.

La decisió de posar fi a aquesta responsabilitat s'ha relacionat oficialment i en primer terme amb períodes importants d'absència del titular.

Notícies relacionades

"En els últims anys l'activitat de Stóitxkov com a cònsol honorari ha sigut obstaculitzada pel fet que resideix principalment als Estats Units", explica el comunicat.

Però reconeix així mateix que, "a més, s'ha de tenir en compte que el futur compliment eficaç de les funcions de cònsol honorari per part del senyor Stóitxkov serà dificultat al complicar-se la seva comunicació amb les autoritats oficials del Regne d'Espanya després de les seves recents aparicions públiques".