REACCIONS DE L'ENTRENADOR

Valverde: "Espero tenir un equip millor"

El tècnic del Barça insta el club a treballar per tancar una "plantilla encara més competitiva"

aguasch39813734 gra239  vitoria   lava   26 08 2017   el entrenador del barc170826212832

aguasch39813734 gra239 vitoria lava 26 08 2017 el entrenador del barc170826212832 / Javier Zorrilla

2
Es llegeix en minuts
Marcos López / Vitòria

A la seva manera, com si no digués res de transcendent, però resulta que sí que ho era, Valverde segueix demanant que li donin el que necessita. «Esperem que quan arribi el dia 31 tingui un equip més competitiu», va proclamar el tècnic després de guanyar a Mendizorroza, feliç per completar un bon inici amb sis punts de sis possibles. «Volem tenir un equip encara millor», va afegir Valverde en un missatge que només tenia un únic destinatari: la directiva blaugrana. A la seva manera, sense alçar la veu, ni fent crits, Valverde ho té clar. «Treballaré amb els jugadors que tingui, però espero tenir millor equip ­encara...».

    

Tampoc era necessari que acabés de manera contundent aquesta frase. No és la primera vegada que demana una «plantilla d’acord amb les exigències que tenim», com va dir abans del debut a la Lliga. En la segona jornada, el mateix. S’acaben els dies del mercat i el Barça amb molta feina per fer. Ja té, això sí, Dembélé, però li falta Coutinho, a més a més d’alleugerir la plantilla buscant una sortida als jugadors descartats. Cosa que encara no ha fet el club blaugrana.

    

El Barça estava «bloquejat» a l’inici perquè no trobava la porta de sortida. Mentre l’equip es reconstrueix en plena marxa, Valverde va adaptant-se al que té. I al que li donen. «Hem hagut de tenir molta paciència perquè ells ens tancaven totes les línies de passada», va confessar el tècnic blaugrana.

Madurar el partit

En procés de fer un Barça nou («hem hagut de madurar el partit», va dir), Valverde disfruta, mentrestant, de la posició de fals nou que té Messi. «Ja ho vam fer la setmana passada. A més, com que té tendència a sortir per iniciar el joc ens permet després obrir el camp amb els extrems», va afirmar el tècnic, assumint que és una opció provisional per la lesió de Luis Suárez i a l’espera de Dembélé.

    

«Veurem si té recorregut», va afirmar Valverde, que va explicar que «Messi és capaç de trobar espais encara que hi hagi 18 jugadors ficats a l’àrea, com també ho pot fer Iniesta». Tot i tancar un bon inici de Lliga (dos partits, dos triomfs, quatre gols a favor i cap en contra), el tècnic té clar que el seu Barça està lluny del que realment vol que ­sigui.

    

«Sabem que hem de millorar», va admetre Valverde. «La possessió que val és la que et donen les ocasions de gol. Volíem fer-los mal amb la pilota», va recalcar el tècnic, que va recordar que l’Alabès a penes va tenir oportunitats. I quan les va tenir, va topar amb Ter Stegen, que va estar brillant.

Notícies relacionades

    

Mentre demana un «equip millor», Valverde va donar els seus primers minuts a la Lliga espanyola a Paulinho, el tercer fitxatge que ha debutat aquest curs després de Semedo i Deulofeu. El brasiler va entrar per Iniesta, coincidint al centre del camp amb Busquets i Rakitic. Mendizorroza, mentrestant, es va posar dempeus per acomiadar el capità blaugrana. Paulinho va estar a penes un sospir al camp exercint d’interior esquerre. A penes va tocar quatre pilotes, tampoc tenia temps per més. La prova que el Barça s’ha d’anar construint sobre el camí i, per descomptat, sense cap marge d’error. Per això, Valverde arriba alleujat a l’aturada amb sis punts de sis.