Benedito presentarà el vot de censura l'1 de setembre

L'excandidat afirma que compta amb les firmes d'11.006 socis que recolzen la seva acció

marcosl38798237 deportes  agusti benedito  mocion de censura fc barcelona ba170615124323

marcosl38798237 deportes agusti benedito mocion de censura fc barcelona ba170615124323

3
Es llegeix en minuts

L'empresari Agustí Benedito, exaspirant a la presidència del FC Barcelona en les eleccions del 2015, ha anunciat aquest dimarts que es presentarà l'1 de setembre a les oficines del Barça per presentar una moció de censura contra la junta de Josep María Bartomeu.

Benedito ha dit que ja compta amb l'adhesió d'11.006 socis que li donen suport en el vot de censura, encara que ha tornat a assenyalar que no descarta que l'actual junta "hagi de dimitir" abans que el vot de censura es posi en marxa, "per les informacions que van apareixent vinculades a Sandro Rosell (actualment a la presó)", i que creu que podrien vincular-se als actuals directius, informa Efe.

Recollir més firmes

L'impulsor de la moció de censura considera que presentat l'escrit al club l'1 de setembre, i tenint la junta cinc dies hàbils per entregar les paperetes per recollir durant 14 dies hàbils suports de socis, podria comptar amb tres partits al Camp Nou per recollir firmes, dos de Lliga i un altre de la Lliga de Campions, a l'espera de conèixer el calendari europeu.

Inicialment, la moció de censura va contra tota la junta, però la motivació no cal que els impulsors la presentin el primer dia, sinó que es pot entregar l'escrit motivacional juntament amb les paperetes de suport de socis que necessiten perquè es voti la moció, un 15% dels socis amb dret a vot, aproximadament unes 17.500 paperetes.

Negociació amb l'Ajuntament

El pla de recollida de firmes amb què compta Benedito és disposar de dos partits al Camp Nou, contra l'Espanyol (tercera jornada) i Eibar (cinquena), a més del Girona-Barça a Montilivi, i a l'espera del sorteig de la Champions del 24 d'agost, per si dintre dels 14 dies hàbils el Barça juga contra un rival europeu al seu estadi.

Benedito ja està negociant amb l'Ajuntament de Barcelona per disposar de cinc punts de recollida de suports al voltant del Camp Nou, mentre que ha assegurat que ha rebut "bona disponibilitat" per part del club per tenir dues carpes més dins de l'estadi en els dies de partit. "Existeix malestar al Barça. Soc conscient que és difícil, però el vot de censura se celebrarà. Dubto que ara Bartomeu rebi el suport que va tenir en les últimes eleccions (25.000 vots). Hi va haver 21.500 vots que no ho van fer per Bartomeu, i crec que si els facilitem aquesta possibilitat donaran suport al vot de censura", ha argumentat Benedito.

El futur de Neymar

L'excandidat a les eleccions el 2015 i 2010 creu que hi ha "motius més que suficients" per recolzar el vot de censura, i ha recordat l'actuació que està tenint la junta directiva del Barcelona en l'actual mercat, al considerar d'"inconsistència" l'actuació de l'equip de Bartomeu en el cas Neymar, davant els dubtes sobre el seu futur.

Notícies relacionades

"Jo soc partidari de mantenir Neymar. Com si fos un tauler d'escacs, Messi és el rei i Neymar, la reina. Jo no sacrificaria la reina, i ningú ho faria, si no fos reina per una altra reina, i aquesta no existeix. No podem perdre Neymar i portar un peó o a un alfil o cavall. Bartomeu no té les idees clares. És intolerable com s'està gestionant tot això", ha argumentat Beneït.

"Això de Neymar és inacceptable. Estem arribant a uns nivells inimaginables. El jugador es deu a la institució"

Agustí Benedito

Per una altra part, l'excandidat també ha criticat la posició del jugador: "Això de Neymar és inacceptable. Estem arribant a uns nivells inimaginables. El jugador es deu a la institució. No és secret que va cobrar una prima de renovació que no s'allunya dels 50 milions per renovar l'any passat. ¡No fa ni un any! És exigible una petició perquè es manifesti i parar aquesta especulació. Potser això es deu al fet que Neymar està més a prop del París que del Barcelona".