EL CULEBRÓ DE L'ESTIU BLAUGRANA

El xou dels Neymar

El futbolista brilla a la gespa i el seu pare apareix per sorpresa amb la junta per trobar una sortida de l'embolic airosa per a tots

fcasals39414175 neymar170723192531

fcasals39414175 neymar170723192531 / JEWEL SAMAD

2
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / NOVA JERSEY (Enviat especial)

El següent capítol del xou estiuenc dels Neymar es va produir en el partit contra el Juventus. El futbolista va marcar dos golassos sobre la gespa i el seu pare va aparèixer per la zona mixta després del partit, adquirint presència corpòria després d’uns quants dies sense que se sabés on era. El que feia, o ha fet, és de domini públic: ha negociat amb el PSG el possible fitxatge del seu fill.

Neymar sènior anava acompanyat per la comitiva blaugrana, gairebé es diria que escortat. Com si fos un més, entre Jordi Cardoner, el vicepresident social; Albert Soler, el director d’esports, i Robert Fernández, el secretari tècnic, entre altres components de l’expedició oficial del Barça. Molt menys elegant que ells –potser no tenia previst assistir al còctel de la Fundació del Barça al Rockefeller Center–, quan abandonaven l’estadi els directius, els executius i els familiars. Entre ells no hi era Josep Maria Bartomeu, que ja havia emprès el retorn a Barcelona.

Buscant (més) enrenou

Va caminar amb ells, sense aturar-se ni obrir la boca, encantat de generar l’enrenou que va causar entre periodistes i càmeres de televisió al veure’l inopinadament a les entranyes de l’estadi, alimentant l’interès sobre el futur del seu fill entre el Barça i el PSG, i endarrerint el final del serial. No va buscar la discreció el sènior. Tampoc el júnior, encara que l’objectiu del fill, precisament, és fer parlar i parlar sobre la gespa. I ho va fer de la millor manera, amb un segon gol en el qual es va desfer de cinc defenses del Juventus. Cosa que té mèrit, per molta pretemporada que sigui.

Reunir-se expressament amb el Barça als Estats Units quan més imminent semblava la seva marxa al PSG va ser un indici que va invitar a pensar en una solució favorable per al club blaugrana. Això espera Ernesto Valverde, que té, o hauria de tenir, la informació de primera mà que posseeixen Bartomeu, Soler i Fernández.

«El Barça no prescindirà de Neymar –va sentenciar l’entrenador–, el volem amb nosaltres per la incidència que té en el nostre joc i en el nostre vestidor», va repetir. Sobretot, després de disfrutar de la completa actuació de l’astre, desarborant la defensa del Juventus i anotant dos gols.

Els companys tracten de convèncer Neymar perquè no marxi i els directius, mentrestant, busquen una sortida airosa per al pare, que sembla haver arribat a un acord amb el PSG i que l’hauria de trencar si el fill desitja continuar al Barça.

Interpretacions oposades

Notícies relacionades

Les interpretacions sobre el desenllaç de l’embolic van fluctuar de l’«es queda» al «se’n va» en qüestió d’hores segons les fonts consultades. El que resulta imprescindible és que les dues parts (els Neymar i el Barça) s’hauran de carregar d’arguments que justifiquin les seves postures durant el serial, ja que Neymar va renovar a l’octubre i podria estar exigint un altre contracte pressionant amb el dineral que li ofereix el PSG.

Res de tot això ha sortit a les xarxes socials, on Neymar es mostra sempre tan loquaç explicant la seva vida. Només es va retratar amb Douglas cantant i amb la cantant i actriu Demi Lovato, que va volar en helicòpter fins al MetLife Stadium per veure’l. 

Temes:

Neymar