El Barça garanteix al "200 per cent" que Neymar no se n'anirà

El club mostra la seva total tranquil·litat pel futur de l'estrella, malgrat l'interès del París SG en una operació que rondaria els 600 milions d'euros

A bord d’un iot, a Neymar sembla que no l’afecti l’angoixa que puguin tenir els seguidors del Barcelona. / periodico

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Barça està tranquil. Neymar no es toca. Ni tampoc es mou del Camp Nou, per més interès que mostri el París SG, necessitat d’una estrella des de fa anys per fer visible, i real, el seu somni d’emparentar-se amb els grans equips europeus. El club blaugrana està tan tranquil que respon amb energia al vell somni parisenc d’emportar-se l’estrella. «¿Vostè pot garantir al cent per cent que Neymar seguirà al Barça?», li van preguntar ahir a Jordi Mestre, vicepresident esportiu blaugrana. «Al 200 per cent», va respondre el directiu unint-se així a la tesi ja llançada aquesta setmana per Robert Fernández, el secretari tècnic, negant que es pugui executar la clàusula de rescissió de Neymar, fixada ara en 222 milions d’euros. «Això no passarà», va dir l’executiu. «Neymar és patrimoni, i no només esportiu, sinó d’imatge, és un emblema i símbol del club», va precisar Josep Vives, portaveu del club.

El Barça aparenta no estar gens inquiet. Neymar, encara menys. Ahir, mentre es debatia sobre el seu futur, penjava imatges del seu dia lliure a Formentera, on va aprofitar les últimes hores de descans que havia concedit Valverde a la plantilla abans de volar avui mateix cap als Estats Units per iniciar la gira de pretemporada. Com ja és habitual, el brasiler no anava sol. A més del seu pare, figura clau en el seu fitxatge pel Barça, que li va costar, finalment, el lloc a Sandro Rosell, el president que el va portar, estava acompanyat pels Toiss, els seus amics, i Draymond Green, una de les estrelles dels Warriors de Curry i Kevint Duran, actuals campions de la NBA, a les  finals dels quals va assistir, precisament, el jugador brasiler a inicis del passat mes de juny.

RENOVAT LA TEMPORADA PASSADA 

El Barça no dona cap símptoma d’inquietud sobre el futur de Neymar perquè no ha rebut cap informació en el sentit que se’n vulgui anar. Va renovar la temporada passada fins al 2021, coincidint també amb l’interès del París SG, que va mostrar llavors la seva empipada pel fet de sentir-se utilitzat, la clàusula de sortida es va fixar en 200 milions d’euros, encara que a partir d’aquest 30 de juny passat es va elevar fins als 222. Això complica encara més una operació que batria tots els rècords del futbol mundial perquè estaria al voltant dels 600 milions d’euros incloent-hi els impostos si el París SG fa efectiva la clàusula de rescissió i, per descomptat, el salari de Neymar, per convertir-lo aleshores en un dels jugadors més ben pagats del món, superant fins i tot Messi i Cristiano Ronaldo.

CINQUÈ CURS DE ‘NEY’ 

Notícies relacionades

Ell, mentrestant, a la seva, sense donar pistes sobre el seu futur, acostumat cada any a viure una situació semblant. Per més «incòmode» que se senti el seu entorn, que assumeix que a l’ombra de Messi tindrà realment difícil ser algun dia el número u. Però tampoc anar-se’n lluny de Leo l’hi garanteix, per més que el París SG l’investeixi com a monarca únic i absolut del seu projecte esportiu, que, ara mateix, no domina ni tan sols a França perquè l’última Lliga se la va emportar l’espectacular Mònaco de Mbappé, un altre dels grans objectius parisencs.

Esgotades les últimes hores de descans a Formentera, Neymar es prepara per iniciar la cinquena temporada al Camp Nou. Si no se’n va al PSG, es tracta d’un curs clau perquè és el pròleg del Mundial de Rússia, on la selecció brasilera de Tite es posa als seus peus per reconquistar un títol que no guanya des del 2002. I decisiu també al Barça, acostumat a ser peça intocable del trident que forma amb Messi i Luis Suárez. Encara que el seu rendiment en la passada temporada (20 gols en 45 partits) el tornés al seu gris inici amb Tata Martino. Però Ney no és només present sinó futur del Barça.