El Barça segueix sense vendre

El club, que ha invertit 44 milions dels 60 que tenia per fitxar, busca sortida als descartats per reforçar més l'equip

marcosl39281152 fc barcelona s coach ernesto valverde  center right  attends170715201212

marcosl39281152 fc barcelona s coach ernesto valverde center right attends170715201212 / Manu Fernandez

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Fitxat Nélson Semedo, amb clàusula trampa inclosa, que podria elevar el seu traspàs en el millor dels casos esportius i en el pitjor escenari econòmic fins als 50 milions d’euros, el Barça necessita vendre per tenir liquiditat. Ja ho va dir el president Josep Maria Bartomeu aquesta setmana passada en una entrevista amb EL PERIÓDICO: «Tenim 60 milions d’euros més vendes». Ara, una vegada realitzada la primera setmana de treball amb Valverde, els comptes són ben senzills. Li quedarien només 16 milions d’euros per fitxar el centrecampista que reclama el tècnic.

El club ha invertit 48 milions en fitxatges (30 per Semedo, 12 per recomprar Deulofeu i sis per quedar-se definitivament amb Marlos) i només n’ha recaptat quatre per la venda de Tello al Betis. Mathieu, que va ser regalat a l’Sporting de Portugal, no va deixar ni un sol euro a la caixa blaugrana, ja alleujada, això sí, per estalviar-se de la fitxa anual de cinc milions que percebia el defensa francès. «No s’han fet grans operacions en el futbol espanyol», va argumentar Robert Fernández, el secretari tècnic blaugrana, en la presentació de Semedo per justificar aquesta falta de moviments.

«Sense precipitacions»

El Barça tampoc s’ha mogut gaire en el mercat, més enllà d’activar les clàusules de recompra de Deulofeu i la del cedit Ortolà, que serà el porter del filial i tercer porter de la primera plantilla, a més d’apostar per Semedo al comprovar que Bellerín no era només més car (l’operació podria haver-se’n anat als 50 milions d’euros) sinó que l’Arsenal de Wenger tampoc el volia vendre. «Queda molt, precipitar-se mai és bo», va recalcar Robert, que va emfatitzar molt clarament que l’arribada del lateral del Benfica és responsabilitat seva. «És un fitxatge de la secretaria tècnica i meu», va dir l’executiu per reivindicar la seva feina just ara que el Barça acaba de modificar les jerarquies en l’estructura esportiva amb l’ascens de Pep Segura com a mànager general, per damunt de Robert en l’organigrama.

Mentre es busca sortida als descartats, Valverde té diàriament overbooking a la plantilla, pendent encara de saber si li agrada dirigir grups amplis o més aviat curts, com era el cas de Luis Enrique. Demà, en la seva primera compareixença davant la premsa a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, el nou entrenador blaugrana revelarà els eixos principals del seu programa de treball.

Una gran operació

Té 18 jugadors que són intocables sense comptar Semedo, que encara no s’ha entrena. Hi ha Arda Turan, a qui se li busca sortida; després hi ha els quatre cedits que han tornat en un viatge d’anada i tornada (Munir, Samper, Douglas i Vermaelen, tret que es quedi com a cinquè central) i els cinc del planter: Aleñá, Palencia, Cucurella, Vitinho i Ortolá.

Notícies relacionades

O sigui, Valverde té 28 futbolistes en doble sessió (matí i tarda) a la gespa de la ciutat esportiva, sense incloure-hi Deulofeu, que encara no ha treballat cap dia amb el grup perquè arrossega unes molèsties musculars. Sense incloure-hi tampoc Rafinha, encara recuperant-se. Hi falten, a més amés, Ter Stegen i André Gomes, que s’uniran al grup el 31 de juliol, quan hagi el Barça ja hagi de la gira pels Estats Units.

Necessita, per tant, una gran operació de venda (¿només amb Arda n’hi hauria prou?) per recaptar els diners necessaris en la recerca del centrecampista, sigui Verratti, que està de gira amb el París SG pels Estats Units, o Paulinho, que encara segueix a la Xina, o qualsevol altra peça la que hagi elegit Valverde. Però la foto real del nou Barça encara és difusa.