El Barça fitxa Semedo, lateral portuguès del Benfica, per 30 milions

El club escull el defensa que demanava Valverde per reforçar la banda dreta al fracassar l'operació amb Bellerín

marcosl39140365 moscow  russia   july 02   nelson semedo of portugal looks o170713162917

marcosl39140365 moscow russia july 02 nelson semedo of portugal looks o170713162917 / Laurence Griffiths

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Nélson Semedo, un prometedor i jove lateral dret portuguès, és, finalment, l'elegit. L'elegit per omplir el flanc dret de la defensa del Barça, i permetre així que Sergi Roberto retorni a la seva posició natural al centre del camp, mentre quedaria Aleix Vidal com el seu competidor més directe per omplir la banda que va ocupar durant vuit inoblidables anys Dani Alves. Prometedor, però amb escassa experiència en l'elit (a penes 69 partits en els seus dos anys amb el Benfica submergit en el meteòric aprenentatge del seu nou rol de lateral), perseguit, això sí, pels grans clubs europeus (City, United i Bayern Munic), encara que recalarà finalment al Camp Nou.

El Barça ha escollit el nou número dos, que li costarà 30 milions d'euros més variables. Semedo, que firmarà per cinc temporades (fins al 2022), era també el número dos d'una llista en què no figurava com a primera opció. L'objectiu prioritari era Héctor Bellerín, el lateral dret de l'Arsenal, però l'operació no es va portar a terme per diverses raons. Però la més important va ser que el club anglès no va accedir a negociar seguint les indicacions del seu entrenador, Arsène Wenger, cansat com està que el Barça vagi sovint a casa seva a treure-li jugadors bàsics.

Bellerín tampoc el va ajudar que hagués renovat amb el conjunt londinenc el mes de novembre passat, tancant-se així moltes portes. No sols la del Barça sinó també la del Manchester City de Pep Guardiola. Ara li tocarà quedar-se a Londres, lluny del gran escenari europeu de la Champions, mentre Semedo, un exquisit centrecampista portuguès, d'origen capverdià, que va descobrir, i en contra de la seva voluntat, l'ofici de lateral fa a penes tres anys, tindrà aquesta taquilla al vestidor blaugrana.

VIATGE URGENT A LISBOA

És, en realitat, el primer fitxatge del nou Barça de Valverde perquè les altres dues operacions que s'han realitzat (executar l'opció de recompra sobre Deulofeu, pagant 12 milions a l'Everton, i repescar de l'Alabès Ortolà, el porter), no necessitaven negociació. Amb Semedo, sí. I el Barça, que havia entrat en una inquietant paràlisi en el mercat, es va activar amb un viatge a Lisboa del secretari tècnic Robert Fernández, el directiu Javier Bordas i l'executiu de l'àrea de futbol Raúl Sanllehí. A la capital portuguesa es van tancar els dos acords: primer amb el jugador, que té de representant Jorge Mendes, i, finalment, amb el Benfica.

És el primer fitxatge  del nou Barça de Valverde després de la recompra de Deulofeu i la repesca del cedit Ortolà

Després d'un llarg dia de converses, el Barça va fer públic el fitxatge del jove portuguès a través de les seves xarxes socials a prop de les 10 de la nit. Valverde respirava així tranquil perquè té el lateral que volia, mentre el club ja ha destinat la meitat del que havia previst («hi ha 60 milions d'euros més el que traguem en vendes», va dir Bartomeu a aquest diari dimecres passat), a reforçar la defensa. Ara falta, com a mínim, contractar el centrecampista i el temps corre en cas que l'únic objectiu fos Paulinho ja que el mercat xinès es tanca avui.

PROVES MÈDIQUES I DESPRÉS LA GIRA

Notícies relacionades

Semedo passarà aquest divendres unes proves mèdiques i la idea del club és que viatgi ja la setmana que ve a la gira nord-americana. Tan sols va patir una lesió seriosa. Va haver de ser operat d'una fractura osteocondral al genoll dret que va patir en el debut amb la selecció (octubre del 2015).

"Ha evolucionat moltíssim, no hi ha qui lo pari" (Rui Vitòria, tècnic del Benfica)

Va ser elegit el jugador  revelació de la passada Lliga portuguesa on va enlluernar per la seva velocitat i profunditat

"Va ser el meu moment més dramàtic. Però això em va fer més fort", va confessar el defensa, que va estar tres mesos de baixa. Tan fort va retornar Semedo que va ser elegit la temporada passada com el jugador revelació de la Lliga portuguesa, on va volar per la banda dreta. «Ha evolucionat moltíssim. No hi ha qui el pari», va admetre Rui Vitòria, el seu tècnic al Benfica.

Temes:

Fitxatges Semedo