L'increïble viatge de 'Nelsinho'

Després de jugar al carrer, el nou lateral del Barça va decidir trucar a la porta del Sintrense, el club de la seva ciutat. Tenia 16 anys.

marcosl39140879 moscow  russia   july 02  nelson semedo of portugal walks of170713162924

marcosl39140879 moscow russia july 02 nelson semedo of portugal walks of170713162924 / Michael Regan - FIFA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Jugava als carrers sense cap formació. Però Nelsinhoaixí li deia la seva família, així el coneixien des de sempre els seus amics, tampoc en necessitava. Fins que un dia, ja amb 16 anys, va trucar a la porta del Sintrense, el club de la seva ciutat. Hi va anar acompanyat d’un amic. Des d’aleshores, el seu viatge ha sigut tan meteòric com espectacular, capaç d’anar ensorrant portes que es trobava davant. No, llavors no era un atrevit i profund lateral dret, amb ànima ofensiva. Ni de bon tros. Nelsinho fascinava els seus amics amb la pilota als peus, governant els partits com a centrecampista.

Tímid i introvertit, li costava parlar, Nelsinho es deixava anar quan connectava amb la pilota. Però fins i tot ell va pensar que no l’acabarien agafant al Sintrense, pròleg d’una història de somni. Va començar de suplent, però en el quart partit com a juvenil, el seu primer equip, ja s’hi va instal·lar com a titular. Ningú el va moure d’allà.

No, no era lateral. La seva evolució va resultar tan espectacular que aviat va córrer la veu sobre aquell jove tímid que sorprenia al Sintrense. I un dia se’l van endur a entrenar a l’Sporting de Lisboa. Va estar una setmana a l’acadèmia del club lisboeta. Va trigar poc a aprovar l’examen. S’hi havia de quedar, però per una raó o una altra l’operació no es tancava. El seu club en demanava més i l’Sporting no hi va accedir.

CESSIÓ AL FATIMA I RETORN AL BENFICA

Notícies relacionades

Va tornar al Sintrense, on tot i ser encara juvenil ja jugava amb el primer equip. La veu sobre Nelsinho anava corrent de camp en camp i el Benfica, atent al mercat local, el va anar a veure. Curiosament va ser Abel Silva, un antic lateral, qui es mirava aquell jove que encara seguia cavalcant feliçment pel centre del camp. El Benfica no va dubtar, el va fitxar amb 18 anys, el va cedir al Fatima i després el va portar al Benfica B. Llavors a Nelsinho li va canviar la vida al trobar-se en el seu camí Helder Cristovao, el tècnic del filial benfiquista.

«Hi havia molts mitjos i només un lateral, per això Helder m’hi va posar, al principi no va anar bé, però ell em va ajudar molt. Van passar alguns mesos fins que m’hi vaig sentir còmode. Sempre m’havia agradat córrer, córrer molt», va confessar Nelsinho. Ha corregut tant que ha arribat al Camp Nou. 

Temes:

Semedo