L'ajuntament i el club arriben a un acord per construir l'Espai Barça

El pla preveu la reforma integral del Camp Nou i l'entorn de l'estadi

Imatge virtual del futur Espai Barça, que s’ubicarà al costat del nou Camp Nou.

Imatge virtual del futur Espai Barça, que s’ubicarà al costat del nou Camp Nou.

1
Es llegeix en minuts
TONI SUST / BARCELONA

Després de dècades de negociacions, aproximacions i desacords, ja que el projecte inicial (menys ambiciós que l’actual) té el seu origen amb la presidència de Josep Lluís Núñez, l’Ajuntament de Barcelona i el Barça anunciaran avui l’acord per iniciar la construcció de l’Espai Barça, un macroprojecte que inclou des de la reforma integral del Camp Nou fins a la construcció del nou Palau Blaugrana passant per la reordenació de l’entorn de l’estadi.

El pacte aconseguit s’explicarà avui amb tot detall a partir de les 12.30 hores al consistori. De fet, l’aproximació entre les dues parts ja era evident en els últims mesos, sobretot després que el club acceptés adaptar-se als criteris proposats pels tècnics municipals en la construcció de diverses de les edificacions que integren el macroprojecte blaugrana.

El projecte inclou la reforma  integral del Camp Nou i la reordenació de l'entorn de l'estadi

El Barça, a falta d’aclarir-ho amb més detall, ja havia acceptat reduir l’altura prevista d’alguns edificis, limitar a menys de 10.000 metres l’ús hoteler de la zona, garantir la mobilitat dels veïns (una altra de les grans reivindicacions), limitar igualment la presència d’autocars als voltants del Camp Nou els dies que hi ha partit i reduir també l’oferta de terreny comercial perquè l’impacte a les botigues de les Corts fos el mínim possible.

UN COST DE 600 MILIONS

Notícies relacionades

El pressupost de l’Espai Barça s’eleva als 600 milions, 360 dels quals ja es destinaran a la renovació del Camp Nou, que quedarà parcialment cobert. L’altra gran partida, 90 milions, seran per al nou Palau Blaugrana (amb capacitat per a 12.000 espectadors), que s’aixecarà on ara s’ubica el Miniestadi. El nou camp on jugarà el Barça B s’està construint al costat de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. Portarà el nom de Johan Cruyff i es preveu que es pugui estrenar a mitjans de la temporada 2018-19.

L’Espai Barça també preveu la construcció d’una pista de gel subterrània amb capacitat per a 800 espectadors, un pavelló annex al Palau Blaugrana per a 2.000 persones, un gran aparcament també subterrani per ubicar-hi uns 50 autocars i dos pàrquings més que podran donar cabuda a 3.200 turismes i 1.000 motocicletes.