El Barça i la Fundació Messi impulsen un hospital punter contra el càncer infantil a Barcelona

El nou centre s'aixecarà a Sant Joan de Déu amb una aportació inicial de 30 milions d'euros per part del club i 30 del jugador

El Barça i la Fundació Messi impulsen un hospital punter contra el càncer infantil a Barcelona que es finançarà mitjançant donacions.

1
Es llegeix en minuts

L'aliança entre el FC Barcelona i Leo Messi es fortifica fora dels terrenys de joc. El suspens continua sobre si renovarà amb el club blaugrana, més en dubte després de la debacle europea a París, però el compromís mutu s'ha soldat per una causa alta, més noble impossible. La institució blaugrana i la fundació del jugador argentí impulsen la creació d'un centre especialitzat en càncer infantil Barcelona.

Aquest matí s'ha presentat a les instal·lacions del Camp Nou com l'hospital més important d'Europa de l'especialitat coincidint amb el Dia Internacional del Càncer Infantil. Tant el Barça com Messi aportaran 30 milions d'euros cada un. Implicació màxima.

La iniciativa, que compta amb el patrocini del IESE Business School, contribuirà a la creació d'un centre impulsat per l'Hospital Sant Joan de Déu i que treballarà tant en la investigació com en el tractament dels nens que pateixen la malaltia. El projecte demana una elevada inversió, de manera que en la campanya posada en marxa aquest migdia se sol·licita col·laboració econòmica dels ciutadans, empreses i institucions privades.

DIVERSOS ANUNCIS

Notícies relacionades

Per a la campanya de recaptació de fons la participació de Messi és crucial. A part de la seva contribució econòmica, el crac argentí protagonitza una sèrie d'anuncis, que es divulgaran a nivell nacional i internacional. En ells, Messi apareix saludant i confortant un grup de nens durant les seves visites a hospitals infantils.

El projecte neix amb la intenció de convertir l'hospital en el segon més avançat en el món de l'especialitat i el primer a Europa gràcies a un instrumental d'última generació. Una vegada entri en funcionament acollirà nens afectats de tot el món, independentment dels seus recursos econòmics.