Aleix Vidal estarà cinc mesos de baixa

El defensa blaugrana ha sigut operat a Vitòria d'una luxació al turmell dret

marcosl37247697 gra332  vitoria  11 02 2017   el jugador del fc barcelona al170211201840

marcosl37247697 gra332 vitoria 11 02 2017 el jugador del fc barcelona al170211201840 / Javier Zorrilla

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

La pilota anava cap a la línia de banda, molt a prop del banderí de córner dret de la defensa del Barça quan Theo, el lateral esquerre de l’Alabès, cedit per l’Atlètic, es va llançar a la gespa. Aleix Vidal anava confiat a buscar la pilota, però, de sobte, es veu estirat a la gespa, agafant-se de manera dramàtica el turmell dret, conscient de la gravetat del que havia passat en un racó de l’entusiasta Mendizorroza. Cinc hores més tard, el Barça emetia un comunicat mèdic confirmant els pitjors presagis. Aleix Vidal era operat en un hospital de Vitòria, haur¡a d’«estar cinc mesos de baixa» i s’acomiada de la temporada.

«Vaig a la pilota, té el peu recolzat», va explicar després Theo, a qui Pellegrino, de manera fulminant, va substituir segons després d’aquella forta entrada. «Li demano perdó», va dir el jove defensa francès (19 anys) sense que ningú li hagués demanat cap gest. Va sortir per voluntat pròpia de Theo Hernández.

No va ser, segons Clos Gómez, ni falta. Ni, per descomptat, targeta groga. De manera immediata, els jugadors del Barça es van posar les mans al cap, reclamant a crits l’entrada de la llitera. «Jo era al costat de l’Aleix i m’he espantat molt», va confessar Rakitic, el primer a descobrir que aquell turmell, com diria després Luis Enrique, «estava luxat o fracturat». No feia falta ser metge. Ni tampoc massatgista perquè tots sabien, i Theo el primer, que era una cosa greu.

«És lleig», va afirmar el croat. «Em fa la sensació que pot tenir una lesió important», va apuntar Robert Fernández, el secretari tècnic blaugrana. «Només de veure l’acció, s’ha comprovat que estava fracturat», va apuntar Luis Enrique, que va deixar Mendizorroza amb el cor encongit a causa d’aquella acció en la qual Theo no va mirar ni el marcador (il·luminava un inapel·lable 0-6) ni el moment del partit, que entrava en els instants finals.

DE LA GESPA A L'HOSPITAL

En una sola tarda, Aleix Vidal va passar de l’eufòria per la seva assistència a Suárez en el 0-1, que va celebrar com si hagués sigut un golàs seu, a abandonar la gespa en llitera, marxant immediatament en ambulància, acompanyat pel doctor Yanguas, cap a un hospital de Vitòria on li va ser «reduïda la luxació».

«Quan entràvem al vestidor, l’Aleix ja sortia amb els metges», va dir Luis Enrique abans d’analitzar, amb més precisió, tot el que havia passat. «Estic empipat per la lesió de l’Aleix, per com s’ha produït», va revelar sense donar detalls per no alimentar més polèmica, «i pel que significa per a ell».

Significa molt perquè Aleix Vidal, un jugador descartat i absolutament secundari durant la primera part del curs, havia revertit aquella situació fins a convertir-se, amb un brillant inici del 2017, en alguna cosa més que una alternativa per a Luis Enrique. Just ara quan el lateral, o més aviat extrem, estava vivint els millors moments com a blaugrana, la desgràcia es travessa en el seu camí.

Notícies relacionades

Decisiu en el 0-1 amb la passada a Suárez, insistent i ambiciós en la pressió que origina el 0-2 de Neymar, Aleix Vidal estava content disfrutant del futbol, trucant fins i tot a la porta de la titularitat, disposat a discutir-li fins i tot el lloc a Sergi Roberto.

«Tinc el mateix sentiment que tenen tots els jugadors, també els de l’Alabès», va recordar Luis Enrique. Un sentiment d’injustícia cap a un futbolista que havia capgirat la seva carrera. «És un moment desagradable per a ell, per a la família, però l’hem d’animar i pensar que es recuperarà molt ràpid. Està en bones mans i no hi haurà cap seqüela», va anunciar el tècnic intentant recuperar el somriure, i fins i tot la paraula, després de veure partir Aleix Vidal en una ambulància camí d'un hospital amb el turmell trencat. El Barça va volar a casa; ell es va quedar a Vitòria.