Luis Enrique: "Els meus jugadors reben moltes faltes i, curiosament, són els més sancionats"

El tècnic denuncia "una campanya" contra el Barça, elogia el "control emocional" dels seus futbolistes i avisa que "allà cadascú amb la seva consciència"

marcosl37152630 gra157  sant joan desp   barcelona   03 02 2017   el entrena170203132225

marcosl37152630 gra157 sant joan desp barcelona 03 02 2017 el entrena170203132225 / QUIQUE GARCIA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

"Els meus jugadors reben moltes faltes i, curiosament, són els més sancionats". Luis Enrique ho té clar. Amb el Barça es permet tot. No ha fet falta ni que recordés l'últim duel al Calderón. Li han preguntat per Neymar, que es perdrà, precisament, la tornada de la Copa al Camp Nou per sanció dimarts que ve, i ha respost denunciant que hi ha "una campanya per desprestigiar" els seus jugadors. L'entrenador blaugrana no s'ha quedat aquí. "Allà cadascú amb la seva consciència"; ha dit després sense donar cap dada concreta. Tampoc calia.

El tècnic blaugrana es referia al comportament arbitral, permissiu en les accions sobre els seus jugadors, especialment, sobre el trident, però dur i estricte a l'hora de castigar qualsevol protesta. "És una evidencia que els meus jugadors són els que més faltes reben", ha subratllat Luis Enrique. "Primer hi ha campanyes per desacreditar els meus jugadors dient que es llancen i altres coses, i després hi ha campanyes, fins i tot dels mateixos mitjans, per dir que fan poques faltes i els treuen targeta”, ha recordat sense precisar, en cap moment, qui ha impulsat aquestes campanyes.

"Solo puc elogiar als meus jugadors. Han hagut de lidiar amb moltíssims aspectes en els partits en los que han hagut de tenir un control bestial" (Luis Enrique)

Notícies relacionades

Una vegada exposades aquestes queixes, Luis Enrique ha llançat després una sèrie d'elogis als seus futbolistes. "Només puc alabar els meus jugadors. Han hagut de lidiar amb moltíssims aspectes en els partits en què han hagut de tenir un control bestial. Resulta paradoxal i graciós que, en aquestes campanyes, els mateixos que les inicien s'encarreguen ara de fer-les en contra", ha afirmat l'entrenador blaugrana. Després ha explicnt que no es volia "estendre més en aquest tema" perquè "només intento controlar el que puc controlar, millor no embolicar la troca”. 

"En funció de lo que necessita l'equip, ahí tenim a Leo. A mi m'agrada tenir-lo a prop de la porteria" (Luis Enrique)

Luis Enrique ha dit, això sí, que ningú pot descartar encara el Barça en la lluita per la Lliga, malgrat l'ensopegada en el camp del Betis. "A la Lliga ens ha faltat regularitat per estar més amunt, sens dubte. No estem sent gaire efectius, convé pressionar al màxim", ha reconegut el tècnic, elogiant la capacitat camaleònica que té Messi per adaptar-se al joc del Barça. "En funció del que necessita l'equip, sempre tenim Leo. A mi m'agrada tenir-lo a prop de la porteria, on hi ha menys espais i és més determinant", ha afegit.

"¿Homenatge al 'dream team'? Visc per i per a l'Athletic"

A Luis Enrique li han preguntat per un homenatge al 'dream team' coincidint amb el 25 aniversari de la primera Copa d'Europa conquistada a Wembley el 1992. Però el tècnic no té ni temps per pensar en aquestes coses. "Visc per i per a l'Athletic. Visc per i per a l'Atlètic. Visc per i per a l'Alabès. No tinc cap interès a pronunciar-me", ha recordat l'entrenador blaugrana, que ha alertat sobre la visita del conjunt basc al Camp Nou aquest dissabte. "No crec que Valverde ens sorprengui. Ni que jo sorprengui Valverde. Però sabem que és un rival molt difícil i complicat. Luis Enrique ha celebrat, això sí, l'elecció de Ronaldinho com a nou ambaixador del Barcelona. "Vaig compartir vestidor amb Ronnie. Va ser un dels pioners de l'alegria, amb el seu somriure, amb la seva actitud. En la seva presentació semblava més un surfer que un jugador. És bo relacionar el Barça sempre amb l'alegria".