La Lliga denuncia els càntics ofensius del Camp Nou contra l'Espanyol durant el derbi

La patronal futbolística recull en un escrit una dotzena d'incidències insultants i intolerants d'aficionats del Barça

1
Es llegeix en minuts
El PERIÓDICO / MADRID

La Lliga de Futbol Professional (LFP) va remetre ahir al Comitè de Competició i a la Comissió Antiviolència una denúncia pels càntics contra l’equip i els aficionats de l’Espanyol durant la disputa del derbi català entre el Barcelona i el conjunt blanc-i-blau diumenge passat. A l’escrit s’hi recullen fins a 10 incidències registrades durant el partit disputat el 18 de desembre passat al Camp Nou, totes elles protagonitzades per «uns 450 aficionats locals ubicats a la grada destinada a l’Espai d’Animació i pertanyents als grups FCB Supporters i Almogàvers, situats darrere la porteria de Gol Nord».

Van començar amb càntics de «periquito bastard» i «odi a l’Espanyol» just després d’iniciar-se el partit i van continuar, en el minut 10, amb «periquito, digue’m què se sent, tenir casa teva a Cornellà, et juro que encara que passin els anys mai ens n’oblidarem; et vam tirar Sarrià, vau anar a la muntanya i després et vam fer fora de la nostra ciutat», càntic que es va repetir a l’inici del segon temps.

Al cap de mitja hora de partit, el mateix grup va entonar «de forma coral i coordinada» el càntic «soc del Barça campió i puta l’Espanyol» . «Perico, ets una merda», «resarem per la teva desaparició», «vas baixar de divisió per ser campió» i «puta Espanyol» van ser altres cants ofensius llançats sempre pel mateix grup d’aficionats barcelonistes.

MENYSPREU A DIEGO LÓPEZ

Notícies relacionades

Quan es va lesionar el porter blanc-i-blau, Diego López, aquests 450 seguidors blaugrana van cridar «trepitja’l, trepitja’l» i van entonar «que el vinguin a veure, que el vinguin a veure, això no és un porter és una puta de cabaret». La Lliga també denuncia l’exhibició d’una pancarta en el minut 73 en què es llegia, en català, «RCDE primer negoci xino sense final feliç».

L’organisme precisa que aquests fets van ser «recollits per diferents mitjans de comunicació» i que el Barcelona va condemnar a la seva pàgina web «els crits ofensius i la pancarta, reconeixent la veracitat dels fets». L’Espanyol va expressar la seva indignació immediatament després del partit.