Renovar Messi, un assumpte capital

Bartomeu reitera la seva voluntat de tancar l'episodi de l'acció de responsabilitat i sosté que anirà al Suprem si no hi ha un acord

ecarrasco36674835 fc barcelona s president josep maria bartomeu attends a news161220133145

ecarrasco36674835 fc barcelona s president josep maria bartomeu attends a news161220133145 / ALBERT GEA

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La renovació de Leo Messi no és l'objectiu principal del Barça el 2017. És un dels més importants. Josep Maria Bartomeu no va voler reflexionar sobre l'ordre jeràrquic que tindrien unes decisions comparades amb altres per ser una elecció que mereix una profunda reflexió. Prefereix pensar que la continuïtat de Messi, el contracte del qual s'acaba el 2018, no serà un problema.

"Se'm fa difícil d'entendre que Messi volgués marxar: és feliç al Barça, a Barcelona i és un català més", va recitar el president, per no alarmar-se davant una negociació que s'ha demorat en comparació amb els altres components del trident. Neymar i Suárez, els contractes dels quals eren més tardans, ja han firmat fins al 2021.

"Se'm fa difícil d'entendre que Messi quisiera marxar-se: és feliç al Barça, a Barcelona i és un català més"

LA RENOVACIÓ DE LUIS ENRIQUE

"Farem un esforç per renovar Leo perquè aquesta és casa seva", ha afegit Bartomeu, que ha comparegut davant els mitjans de comunicació per analitzar el primer semestre de la temporada. Aquest esforç serà ingent, descomunal. El 10 segueix sent el futbolista número u del món i el club haurà de tractar-lo com a tal. En tots els aspectes. Sobretot en l'econòmic, augmentant de nou la seva fitxa, cosa que dispararà la massa salarial de la plantilla.

Tan urgent com la renovació de Messi seria la de Luis Enrique, que s'acaba el 2017. Club i entrenador s'han emplaçat a "l'abril o el maig" per negociar la seva continuïtat, més per voluntat del tècnic que del president, cosa que xoca frontalment amb "la planificació" que s'està produint. En aqueste sentit, Bartomeu ha situat el secretari tècnic Robert Fernández com la peça clau del futur esportiu. Ha assegurat que està encantat amb ell, després d'haver escoltat que havia invertit 180 milions en futbolistes que són suplents. "És molt difícil ser titular al Barça"; ha respost.

EL 'FAIR PLAY' FINANCER 

El president, que ara exerceix a més de vicepresident econòmic després de la dimissió de Susana Monje, ha admès que la despesa en nòmines esportives està "una mica per sobre" dels límits del 'fair play' financer que exigeixen la UEFA i la FIFA als clubs. "És una recomanació, no una obligació", ha apuntat, abans de subratllar que les relacions amb les institucions són molt bones. Malgrat que una (la FIFA) la va sancionar pel fitxatge de menoRes extracomunitaris i l'altra (UEFA) per l'exhibició d'estelades al Camp Nou. Aquest últim conflicte ja s'ha acabat.

Aquest dilluns es va produir la fumata blanca, per la qual el Barça no serà castigat, alhora que l'organisme assumeix que revisarà la seva reglamentació. "A la UEFA hi ha interlocutors esplèndids. El seu president entén que els nostres espectadors puguin expressar-se amb llibertat", assegura Bartomeu.

 "A la UEFA hi ha interlocutors esplèndids. El seu president entén que els nostres espectadors puguin expressar-se amb llibertat"

BONA VOLUNTAT DES DE SEMPRE

Notícies relacionades

De la mateixa manera que s'ha "tancat la carpeta" amb aquests organismes, el dirigent blaugrana vol tancar la carpeta de l'Acció de Responsabilitat social que va presentar contra Joan Laporta i la seva junta, atribuint-los unes pèrdues de 47,6 milions el 2010. Onze directius han firmat un acord pel qual retiren el recurs de la primera sentència, que els va ser favorable, però sis, entre ells Laporta, l'expresident, encara no. El Barça també es compromet a retirar el seu recurs.

 "Si acudimos al Tribunal Suprem serà bo per tenir un criteri sobre la Llei de l'Esport"

"La bona voluntat ha existit sempre per la nostra part, no és d'ara", ha afirmat Bartomeu, que va firmar a favor de processar aquella junta fa sis anys. L'assemblea va aprovar diumenge que el club acabés el procés judicial. Si aquests sis directius volen escoltar la segona sentència, que ha d'emetre l'Audiència Provincial el gener del 2017, i torna a ser favorable a ells, el Barça continuarà el procés acudint al Tribunal Suprem. La carpeta seguirà oberta. Malgrat les bones paraules del president, i la contradicció que va expressar. "Si acudim al Suprem serà bo per tenir un criteri sobre la llei de l'esport", ha sigut la seva justificació.