Aleix Vidal, fora de la convocatòria de Luis Enrique

 

  / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

És possible que Aleix Vidal, l’etern lateral dret blaugrana a qui les coses no li acaben d’anar bé, hagi de tornar a consolar-se amb la seva dona i la seva sogra com va reconèixer, dimarts passat, després del seu bon partit al Camp Nou. És possible que allò que va dir després del seu bon partit davant el Borussia Mönchengladbach («a vegades els periodistes feu les coses més difícils del que són») el faci reflexionar sobre la personalitat, caràcter i manual del seu entrenador, Luis Enrique.

És possible que qui creia haver intuït la llum al final del túnel, torni a creure que «és impossible passar-s’ho bé quan veus que treballant no t’arriba el premi». Sembla evident que aquella frase de Lucho («com més pugin al carro, millor») anava, potser, per a André Gomes i/o Arda Turan, les altres estrelles de la nit de Champions, però no per a Vidal, que ahir a la nit es va quedar a Barcelona i no va viatjar a Pamplona, on avui (13.00 hores), el Barça visita El Sadar davant un Osasuna més necessitat, encara, que el mateix equip culer.

Cert, a la conferència de premsa d’ahir, Luis Enrique va reconèixer que Sergi Roberto segueix sent el lateral dret titular. «Sergi ens ofereix diferents possibilitats, sí, és un jugador comodí, cert, però aquesta temporada hem decidit que sigui lateral, així hem dissenyat la plantilla». Malgrat tot, el cop moral i psicològic que ahir va rebre Aleix Vidal és dels que deixen empremta.

LA RENOVACIÓ DE MESSIç

«¡Visca la festa!», va ser l’expressió del míster asturià quan, en la part final de la conferència de premsa d’ahir, li van preguntar per les seves preferències en el sorteig de dilluns de vuitens de final de la Champions. Va ser una manera graciosa de posar punt final a una roda de premsa en què, un altre cop, Luis Enrique va assegurar que el Barça segueix fidel al seu estil i es va il·lusionar amb el fet que avui, a Pamplona, es noti la bona imatge oferta dimarts a la Champions. Això sí, l’entrenador dels campions, que no es va atrevir a fer pronòstics sobre el cas, va assegurar que «el dia que ens anunciïn que Leo Messi ha renovat serà per celebrar-ho».

El tècnic asturià, se suposa que com milions de seguidors culers, està content que el pare de Messi hagi aparegut per Barcelona i la seva presència suposi que s’acceleraran les negociacions perquè, com més aviat millor, es produeixi la tan anhelada renovació de la Pulga, després de l’exitós acord al qual el Barça ha arribat amb el seu millor amic, l’uruguaià Luis Suárez. «Em tranquil·litza que el pare de Leo sigui a Barcelona, sí. No m’atreveixo a fer pronòstics sobre això, però el dia que s’anunciï la seva renovació serà per celebrar-ho», va dir Luis Enrique.

DE L’ESTIL NO ES DUBTA 

Notícies relacionades

Respecte al partit d’avui amb l’Osasuna, el míster culer creu que serà un partit dur: «Si ells necessiten guanyar, nosaltres estem en idèntica situació, ja que l’única forma de pressionar el líder (Madrid) és guanyant nosaltres primer». En aquest sentit, espera que la victòria, còmoda i amb bon joc, amb el Borussia sigui «un punt d’inflexió». «Un punt de partida per millorar a la Lliga, que ho hem de fer, sí», va dir.

El tècnic culer va mostrar la seva indiferència més absoluta sobre l’hora: 13.00. «Molts dies ens entrenem a aquesta hora. I, a més, nosaltres tenim poc a dir sobre això, juguem quan ens diuen». No cal ni dir que el tècnic no va voler donar més voltes a l’estil del seu equip. «Digueu el que vulgueu i punt. Estic cansat d’aquest debat».