Rafinha, el quart davanter

El brasiler és el millor realitzador després del trident però només Messi suma més gols per minut

jdomenech36090655 barcelona      29 10 2016      deportes       rafinha felici161030200028

jdomenech36090655 barcelona 29 10 2016 deportes rafinha felici161030200028 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El quart davanter del Barça és Paco Alcácer, però en realitat ho és Rafa Alcántara. Perquè és qui més secunda els tres components del trident a marcar gols. A l’hora de resoldre els partits, com el del Granada de dissabte.

Després de Leo Messi, que són paraules majors, no hi ha ningú al Barça que marqui més gols per minut disputat que Rafinha. Messi fa de mitjana un gol cada 66 minuts i Rafinhacada 90 minuts. Darrere seu hi ha Luis Suárez (108 minuts) i Neymar (165). El pobre Alcácer encara no s’ha pogut estrenar.

D'INTERIOR I D'EXTREM

Però Rafinha no lluita amb els davanters per fer-se un forat a l’equip, sinó amb els centrecampistes. Encara que hagi jugat tres partits com a extrem dret, coincidint amb l’absència per lesió de Messi. Rafinha lluitarà amb els centrecampistes per jugar aquest dimarts a la Champions. Tindrà més competència que dissabte contra el Granada. Arda Turan va rebre l’alta i pujarà a l’avió cap a Manchester com un dels 20 convocats per Luis Enrique.

Entre Rafinha, Arda, Denis i André Gomes es disputen la plaça d’Iniesta. Les altres dues pertanyen a Rakitic i Busquets. Si la vara de mesurar és l’eficàcia, el lloc seria per al brasiler que ja ha ocupat tres posicions: interior dret (Leganés), extrem dret (Sporting, Celta i Deportivo) i interior esquerre (Granada). I els seus cinc gols han arribat en sis xuts. Només el primer, contra el Celtic, no va acabar al fons de la xarxa.

«M’entra tot. Em sembla que, el pròxim partit, xutaré des del centre del camp», va fer broma  Rafinha, que l’any passat no va tenir motius per somriure. Tan sols va disputar 11 partits, víctima de la dura entrada de Nainggolan que al setembre,  en la visita al Roma a la Champions, li va trencar els lligaments encreuats del genoll dret. «Ara estic perfecte», va confessar el brasiler.

L'ARRIBADA DE SEGONA LÍNIA

«No em sorprèn el rendiment de Rafinha, té més arribada de segona línia», va explicar Luis Enrique després de respirar alleujat contra el Granada, sobre una de les millors virtuts del rematador més encertat de la plantilla. A excepció de Messi. «Em sento bé en totes les posicions en què em posa el míster», va assegurar la setmana passada al programa El Club de la Mitjanit de Catalunya Ràdio, conscient que la titularitat va molt cara.

Notícies relacionades

Arda presenta un perfil semblant, en capacitat d’adaptació (ha jugat d’interior dret i als dos extrems) i capacitat golejadora: ha sumat cinc gols, però en 768 minuts. És a dir, marca cada 153 minuts.

El futbolista turc torna a la llista després de superar dues lesions lleus. Aleix Vidal, en canvi, segueix sense recuperar-se de les molèsties als adductors. El seu nom, a diferència dels altres lesionats (Piqué, Mathieu, Alba i Iniesta), surt en cada comunicat mèdic des de dilluns passat, quan es va queixar i no va jugar la Supercopa de Catalunya. Nili, Marlon i Aleñá completen la llista de 20 homes convocats en què també hi és Masip. El tercer porter sempre viatja a la Lliga de Campions.