El 'nou' que s'escapa

El Barça sucumbeix a les dificultats per contractar el davanter que està perseguint des de fa mesos

El primer fitxatge que buscava com a recanvi del trident serà l'últim a arribar a la plantilla

ecarrasco32213917 gra277  a coru a  19 12 2015   el delantero del deportivo lu160727200652

ecarrasco32213917 gra277 a coru a 19 12 2015 el delantero del deportivo lu160727200652 / CABALAR

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El primer que havia d'arribar serà l'últim a entrar al vestidor. El fitxatge del davanter s'està convertint en un turment. No tant per la dilació amb què el Barça resol una qüestió important, sense arribar a ser capital, quan encara queda un mes de mercat, sinó perquè els millors productes van desapareixent de l'aparador i a la venda (o no) quedaran opcions secundàries de menys nivell i qualitat. I això sí és preocupant.

Resulta difícil fitxar un davanter per al Barça. És una realitat que va verbalitzar Robert Fernández, el secretari tècnic, a mitjans de juliol. És qui més la pateix. Ha de ser bo per competir, o crear competència, a tres dels cinc millors del món i ha de tenir un preu assumible que no esgoti el pressupost per a altres necessitats. El Barça ja les ha cobert. Totes, menys la del maleït davanter.

La gran paradoxa és  que hagi quienes renunciïn a estar amb Messi, Suárez i Neymar perquè ells no les deixaran jugar

L'assumpte resulta paradoxal, perquè hi conflueixen situacions contradictòries. Potser per primera vegada en la història, el club blaugrana topa amb futbolistes que no volen anar al Barça, rebutjant la possibilitat de coincidir amb Messi, Suárez i Neymar. Precisament amb ells tres. "Alguns jugadors no accepten venir perquè seran suplents", va dir un angoixat Robert dies enrere en la presentació de Lucas Digne.

L'ERROR DE REBUTJAR EL BARÇA

"I és un error rebutjar el Barça", ha afegit Robert aquest dimecres en la d'André Gomes, en una crítica encoberta a Luciano Vietto, que ha preferit anar al Sevilla. "Molts jugadors estan equivocats, ja que d'oportunitats en tindràs, i el que s'ha de fer és estar és preparat per afrontar-les", va explicar el secretari tècnic que, com Munir El Haddadi, suplent del trident en les dues campanyes precedents, tampoc s'ho pensaria si el Barça s'interessés pel seu fitxatge.

Robert demana ambició al fitxatge  quan el panorama que s'ofereix és conformisme davant un panorama de suplència

Robert exigeix ambició quan el que ofereix el Barça, en canvi, és conformisme davant una situació de suplència anticipada que només canviarà per força major. El futur amb el qual mira de convèncer el quart davanter és la banqueta, cosa en la qual Luis Enrique té molt a veure, perquè els precedents ensenyen que mai canvia els components del trident, i que la participació de tots tres en les grans cites està pràcticament garantida.

La secretaria tècnica continua movent els dos perfils del "davanter amb gol encara que sigui poc desbordant" que va dibuixar Luis Enrique: el jove que cursarà el seu aprenentatge al Barça, sense tenir minuts, cosa que suposa un obstacle per a la seva carrera, i el de l'expert que ve a disfrutar d'un retir plàcid. "Sabem molt bé el que volem", insisteix Robert, "tenim moltes possibilitats i hi ha temps".

"Sabem molt bé lo que volem, tenim moltes possibilitats i hi ha temps", assegura Robert, el secretari tècnic

NOUS MOLT DIFERENTS

Notícies relacionades

Però s'acaben les alternatives vàlides i consistents per provocar la competitivitat amb Luis Suárez. El Barça busca un nou, va precisar Luis Enrique, descartades opcions com la de Nolito, més extrem que no pas golejador, o un Robin van Persie, que aniria caminant cap a Barcelona si calgués.

I aquest nou tan esmunyedís i tan cotitzat engloba opcions diferents, com l'eterna de Kevin Gameiro, el sevillista que fa dos mesos que va apareixent a les portades barcelonines, Jonathan Soriano, l'exblaugrana que va rellançar la seva carrera al filial i fa història a Àustria; Carlos Bacca, antecessor de Gameiro al Sánchez Pizjuán, amargat de malviure a Itàlia amb el Milan, Lucas Pérez, el jornaler que destaca al Depor, passant per la jove promesa brasilera Gabriel Jesús, que molt probablement acabarà al Manchester City al gener.