Digne, confirmat

El Barça pagarà 16,5 milions més 4 en variables pel lateral francès, que firmarà per cinc temporades

jdomenech34677481 roma s defender from france lucas digne controls the ball du160713125105

jdomenech34677481 roma s defender from france lucas digne controls the ball du160713125105 / FILIPPO MONTEFORTE

2
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / BARCELONA

El fitxatge de Lucas Digne pel Barça ja és oficial. El defensa francès vestirà de blaugrana les pròximes cinc temporades (fins al 2021), com Samuel Umtiti, i es converteix en el tercer reforç per a Luis Enrique, encara que serà el segon a ser presentat. Aquest dijous, abans que el seu compatriota, i després de Denis Suárez, el primerDenis Suárez,el primer que va firmar. Quedarà pendent, encara, segons els plans dels tècnics, l'adquisició d'un davanter que cobreixi les espatlles als tres components del trident.

Digne arriba procedent del París Saint-Germain, club propietari dels seus drets, encara que la temporada passada hagués jugat al Roma. Ho va fer cedit i va aprofitar l'oportunitat. No li ha servit per tornar a París, però sí per fitxar pel Barça, que pagarà 16,5 milions d'euros (més 4 en variables) pel defensa. 

CLÀUSULA DE 60 MILIONS

El lateral esquerre, de 22 anys, serà el recanvi de Jordi Alba, més enllà de ser un element que ajuda a rejovenir la plantilla. Els tres fitxatges pertanyen a la mateixa generació. Denis i Umtiti també tenen 22 anys. La clàusula de rescissió puja a 60 milions.   

Una foto premonitòria, espontània perquè va sorgir de la casualitat, avançava que la convivència entre Umtiti i Digne s'allargaria més enllà de l'Eurocopa i més enllà de la selecció francesa i es prolongaria al Barça i durant cinc temporades, si tots dos compleixen el seu contracte. El lateral va penjar al seu Instagram una imatge amb el seu nou company en l'espera d'un control antidopatge després de la victòria a la semifinal contra Alemanya.

En realitat, tots dos es coneixen des de fa temps. La seva relació va néixer arran de les convocatòries amb la selecció 'bleu'. Tots dos van formar part de la plantilla que va conquistar el Mundial sub-20 el 2013. En aquell equip també hi havia Paul Pogba, company també a l'Eurocopa que s'acaba d'acabar, i que, un estiu més, apareix al mercat futbolístic.

GESTIONAR LA BAIXES

Notícies relacionades

En aquest mercat també hi ha els futbolistes que no interessen al Barça, com Douglas, que no ha acceptat una oferta del Cruzeiro per tornar al Brasil, i Adriano, que es relaciona amb el Lazio des de fa mesos. L'any passat no va fructificar per la necessitat que tenia el Barça de retenir-lo per la sanció FIFA (Aleix Vidal estava inhabilitat) i aquest any, de moment, tampoc ja que el club blaugrana vol obtenir alguna quantitat pel traspàs.

Claudio Bravo, en canvi, no figura en el mercat per voluntat del Barça, però és un futbolista cotitzat. El Manchester City pensa en ell (com va pensar en Ter Stegen fa mesos) per millorar el nivell de la porteria. Pep Guardiola vol un porter amb bon joc de peus i Joe Hart no compleix els requisits. Per aquesta raó ha fet una ullada a Bravo.