Digne, el tercer fitxatge

El lateral esquerre francès, de 22 anys, arriba com a recanvi d'Alba mentre Bravo valora l'opció d'acceptar l'oferta del City

marcosl34574896 france s midfielder n golo kante  l  vies with france s defe160712170122

marcosl34574896 france s midfielder n golo kante l vies with france s defe160712170122 / FRANCK FIFE

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Lucas Digne (22 anys) és la tercera peça que ha elegit el Barcelona per rejovenir la plantilla. Després de confirmar-se l'arribada de Denis Suárez (22 anys) i Samuel Umtiti (22 anys), el club ha escollit el lateral esquerre francès per donar-li recanvi a Jordi Alba per qui pagarà 16 milions d'euros al PSG. Luis Enrique, en canvi, pot perdre una peça clau que en el futur podria minvar el paper que representa: Claudio Bravo. El City ha temptejat el fitxatge i el porter valora el canvi davant la perspectiva que Ter Stegen sigui el titular

L'arribada de Digne provocarà un efecte dòmino que obligarà a la sortida d'Adriano i fins i tot de Vermaelen perquè Mathieu quedaria com a opció de central esquerre El Barça ha perdut, curiosament, el lateral dret titular des del 2008 (Alves ha marxat al Juventus), però només ha fitxat, de moment, futbolistes de la banda esquerra. Primer, Umtiti, un poderós central, titular en els quarts de final, semifinal i final de l'Eurocopa amb la selecció francesa, que serà presentat divendres, i ara Digne, un prometedor lateral esquerre que era propietat del París Saint Germain, encara que va jugar cedit la temporada passada al Roma.

No s'han concretat encara els detalls econòmics de l'operació, tot i que es podria acostar als 20 milions d'euros. El PSG ja va pagar 15 milions al Lilla el 2013 per aquest jugador, que havia debutat a Primera Divisió en un equip en què ja tenia com a companys Hazard i Payet.  

"A Itàlia he viscut la meva millor temporada. He treballat molt a nivell defensiu i tàctic. A més, he sigut més perillós en atac" (Digne)

Ha sigut TV-3 qui ha anunciat la contractació del jove francès, que va ser inclòs en la selecció de Deschamps de la recent Eurocopa encara que no va jugar ni un minut. Tenia al davant Patrick Evra, tota una institució a França. Però el seu excel·lent rendiment a la Sèrie A (va jugar 35 dels 38 partits, va firmar tres gols i va repartir cinc assistències) van obrir els ulls del Barcelona.

"Ha sigut la meva millor temporada, he treballat molt a nivell defensiu i tàctic. I, a més, he sigut més perillós en atac, que és el que més m'agrada", havia confessat el lateral del PSG agraït pels consells de Luciano Spalletti, el seu tècnic al Roma.

OMPLINT L'ARMARI

De fet, el París SG havia millorat i ampliat el contracte a l'exlateral esquerre blaugrana Maxwell fins al 2017. Per això Digne va anar cap a Itàlia la temporada passada buscant la continuïtat que se li negava a França. Per això, ara el Barça està disposat a invertir 15 milions d'euros -el club no ha confirmat oficialment el final de les converses- per completar "l'armari" de la plantilla. 'Armari' ha sigut la paraula usada precisament per Robert Fernández, el secretari tècnic del Barcelona.

Amb Umtiti i Pogba va formar  part de la generació francesa que va conquistar el Mundial sub-20 de Turquia el 2013

Digne estava disposat a seguir la seva progressió a Roma, però la trucada del Barça va canviar tots els seus plans. Titular en el doble duel de la lligueta de Champions contra el Barça (1-1 a Roma i 6-1 per als blaugranes al Camp Nou), titular també en els vuitens de final europeus amb el Madrid, és un producte de la generació francesa que va conquistar a Turquia el Mundial sub-20 el 2013.

En aquell equip, ple de talents, hi havia, entre altres, Umtiti, el seu nou company al Barça, Pogba (Juventus), Zouma, el central del Chelsea, Areola, el porter del PSG que va jugar cedit la temporada passada al Vila-real, i Kondogbia (Inter de Milà).

BRAVO I EL CITY

Digne coincidirà amb el seu company de selecció Umtiti. El Barça va oficialitzar ahir el fitxatge per a les pròximes cinc temporades. El jugador del Lió, nascut al Camerun però nacionalitzat francès, costarà 25 milions d'euros, tindrà una clàusula de 60 milions i serà presentat divendres a les 2 de la tarda al Camp Nou.

Davant d'aquests reforços, apareix ara la possible sortida de Bravo. El City està buscant porter perquè Hart, l'internacional anglès, no complau a Guardiola. Als seus 33 anys, Bravo, a més, es troba en un dilema, conscient que la joventut i la projecció de Ter Stegen (24 anys) resulta indiscutible per al club blaugrana. Per això, el Barça el considera intransferible, fixant la seva sortida en la clàusula de rescissió. O sigui, 80 milions d'euros.

Notícies relacionades

A Bravo li queden dos anys de contracte. I el Barça no el vol vendre. "Vull tranquil·litzar els culers. Ter Stegen no se n'anirà. Ni tampoc Bravo", va proclamar el president Josep María Bartomeu. Però si el porter força la seva sortida, el club podria demanar uns 20 milions d'euros.