La festassa del Barça

Suárez, amb un triple al Granada, sentencia la Lliga en un admirable exercici de maduresa i de futbol (0-3)

Les imatges del partit final de la Lliga 2015-16 a Granada i Canaletes. / JORDI COTRINA / VÍDEO: SERGIO LAINZ

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

I la gespa, seca, lenta i alta, que no s'ha tallat ni regat, també s'ha volgut unir a la reconquista de la Lliga que ha firmat el Barcelona al Nuevo Los Cármenes. Amb l'onze de Berlín. Des de l'estadi Olímpic de la ciutat alemanya al cor d'Andalusia, la terra que ha conquistat Suárez, amb tres golassos imponents. És el tresor de posseir un nou del segle passat, tipus prescisos, que no semblen estar al'àrea. Però quan arriba la pilota sempre apareix ell. El Granada, ja des del minut u, s'ha fet enrere descaradament buscant sorprendre el Barça. Encara que Luis Enrique, i el seu onze de Berlín, ha entès el partit amb una maduresa extraordinària, minimitzant errors, tancant qualsevol badada defensiva, esperant el seu moment.

Ha arribat el moment quan Neymar ha aturat la pilota a la cantonada esquerra del Nuevo Los Cármenes. Ha parat per accelerar amb una assistència extraordinària a Jordi Alba, que venia des de la casa de Ter Stegen. El Barcelona semblava parat fins que s'ha activat la pilota -intel·ligent Ney- i ha corregut Alba -ningú el podia atrapar- perquè Suárez, puntual com sempre, firmés el 0-1 que obria la porta del títol de Lliga, el pròleg a l'exhibició del Barcelona.

40 GOLS DE SUÁREZ

Notícies relacionades

Encara faltava el 0-2, un altre gol que ha rebut l'ajuda inestimable de la gespa perquè l'extraordinària diagonal, des de camp propi, de Mascherano s'ha alentit quan ha entrat en contacte amb Alves, convertit a l'extrem dret de tota la vida. I llavors, el 9, amb la fe d'un posseït, ha aparegut en el primer pal per connectar un cop de cap imponent, un gol que defineix un davanter de raça. Un gol que defineix la Lliga de Suárez. Ha jugat el trident, però qui ha resultat decisiu ha sigut el 9. Segona Lliga consecutiva, el Madrid retirant Cristiano en el descans a Riazor i Suárez, amb 40 gols a la Lliga, Pitxitxi i Bota d'Or.

El Barcelona ha guanyat la Lliga, la 24a de la seva història, perquè ha sigut millor durant tota la temporada, guiat pel lideratge de Messi, la mestria de l'artista Iniesta i els gols de Suárez. I, en realitat, ha guanyat dues vegades una Lliga que sempre ha sigut seva. Però faltava el tercer, faltava el retrat delicat de Leo per assistir Neymar i el nou, venint des de l'altre costat, liquidés el partit i la Lliga. Quan més tremolaven tots, les cinc últimes jornades, 24 gols a favor i 0 en contra.