Un derbi amb una alineació de Champions

Ter Stegen relleva el lesionat Bravo en un Barça que presentarà un onze de gala i Mathieu ja té l'alta mèdica

aguasch29874596 barcelona 30 05 2015    deportes     ter stegen le160505141604

aguasch29874596 barcelona 30 05 2015 deportes ter stegen le160505141604

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / RAÚL PANIAGUA

El Barça de la Champions torna avui per sentenciar la Lliga en el derbi al Camp Nou. Sí, és el Barça europeu perquè la lesió de Bravo contra el Betis deixa Ter Stegen com a primer guardià del conjunt blaugrana, que avui repetirà, excepte sorpresa, l’onze de gala de la Copa d’Europa. O sigui, el mateix de la Lliga però amb el meta alemany en lloc del seu col·lega xilè. És el mateix equip que ha anat repetint Luis Enrique en les grans cites perquè no queda res més on escollir. Almenys a criteri de l’entrenador, que ha relegat a mers comparses els dos grans reforços d’aquest any: Arda Turan, tot just utilitzat per jugar els últims minuts, i Aleix, que ha desaparegut de les convocatòries i que veu els partits més des de l’altura de la tribuna que arran de gespa.

No s’esperen notícies en l’onze inicial però sí que n’hi va haver a la plantilla, amb el retorn de Mathieu després de rebre l’alta mèdica. D’aquesta manera, Luis Enrique recupera el tercer central en el seu ordre de preferència perquè Piqué i Mascherano són intocables i el barcelonisme sospira perquè no es refredin ara. Bé, un desig que s’ha prolongat no només aquesta temporada sinó també les anteriors.

LLUÍS LÓPEZ, LA SORPRESA A L'ESPANYOL 

l tècnic no compta ni amb Vermaelen, ara lesionat, ni amb Bartra, i només Mathieu, el central més ràpid de què disposa, compta amb el seu beneplàcit per donar alternança als dos titulars. El defensa, que es va trencar el menisc del genoll dret en un partit amb França contra Rússia, ha escurçat el seu període de recuperació, previst inicialment entre sis i vuit setmanes. Al final, ha sigut de poc més d’un mes (37 dies).

A l’Espanyol, Galca donaria qualsevol cosa per comptar amb un home com Mathieu. L’equip blanc-i-blau arriba al Camp Nou sense la seva parella titular de centrals, Álvaro i Óscar Duarte, tots dos sancionats, i haurà de recompondre el centre de la defensa amb Roco i Rubén Duarte perquè, de fet, no compta gens amb Ciani, que ha tingut poques aparicions aquesta campanya però gairebé totes calamitoses.

PAL A BURGUI

Notícies relacionades

Tan gran és la desconfiança en el francès, que el tècnic ha recorregut al central i capità del filial Lluís López, de 19 anys acabats de fer, que aquest any s’entrena habitualment amb el primer equip i que s’ha guanyat entrar en la convocatòria. I pot ser que no sigui aquesta l’última sorpresa per al jove jugador. «És un noi que està preparat per jugar 90 minuts o els que siguin», va assegurar Galca de Lluís, la cara positiva de l’Espanyol en aquesta convocatòria, un central que va reforçar dimecres passat el juvenil a la Copa de campions. 

Tot al contrari que Burgui, que no va entrar en la llista i es va endur una bona estirada d’orelles per la seva poca implicació. «Per estar en la convocatòria s’ho han de guanyar dia a dia en els entrenaments. No ens podem permetre no treballar amb intensitat cada dia».