Ni pensar en el 'tamudazo'

Els jugadors del Barça desdenyen la possibilitat que l'Espanyol aigualeixi la persecució del títol pel Barça

Ter Stegen assegura que continuarà a l'equip blaugrana la temporada que ve

aguasch33762736 acte jordi alba adidas fotografia  joan monfort160504193322

aguasch33762736 acte jordi alba adidas fotografia joan monfort160504193322

2
Es llegeix en minuts

Era la temporada 2006-2007. La penúltima jornada. I hi va haver el tamudazo. El davanter de Santa Coloma va anotar dos gols que van contrarestar els dos de Leo Messi (2-2), un d’aquests amb la mà. L’empat va brindar en safata el títol de la Lliga al Reial Madrid, que el va certificar a l’última jornada. Decepció a l’equip de Frank Rijkaard. Glòria eterna entre els espanyolistes per a Raúl Tamudo. ¿Es pot repetir aquest diumenge la commoció al Camp Nou?

L’interrogant es fa pertinent perquè aquest Barça-Espanyol coincideix amb la penúltima jornada i davant la tessitura que el campionat encara està en l’aire. «Contra l’Espanyol i el Granada jugarem dues finals. Depenem de nosaltres mateixos. No em passa pel cap un altre tamudazo», va indicar Jordi Alba durant un acte de promoció comercial.

El Barça manté amb prou feines un cap d’avantatge sobre l’Atlètic de Madrid i el Reial Madrid. El que vacil·li, es despenjarà. Cosa que tampoc passa pel cap del lateral esquerre barcelonista. Alba aspira a la Lliga. També a la Copa. Dos títols seria un fantàstic bagatge, segons el jugador. «M’hauria agradat guanyar tres títols. Però és molt difícil. Estic content amb la feina de l’equip. I no sempre es poden guanyar els tres títols. Guanyar-ne dos seria fer una temporada increïble», va assenyalar.

I va afegir, en al·lusió a la Champions: «Si guanyem dos títols tant me fa el que facin els altres. Ja hi hauria firmat a arribar a aquestes alçades del campionat en aquesta situació. Depenem de nosaltres i no podem fallar».

El jugador de l’Espanyol Pape Diop, que va desdenyar comentaris amb metàfores bèl·liques, també va parlar del derbi barcelon. «A mi personalment tant me fa que l’ambient sigui hostil o no. Si ho és, jo estaré preparat. Anirem a jugar un partit de futbol, no anem a la guerra ni res per l’estil, i esperem que després del partit es continuï parlant de futbol».

«Hi estic molt de gust aquí»

«Hi estic molt de gust aquí»Diop no pensa en revenges ni a repetir tamudazos ni res per l’estil. Només a fer un bon partit i a consolidar la salvació, que encara no és matemàtica. «Estem pràcticament salvats, però encara no», va recordar el centrecampista. Per això va instar tots els jugadors a treballar amb la mateixa intensitat que els últims partits.

Notícies relacionades

El Barcelona s’encarregarà d’animar l’ambient amb un mosaic colorista amb els colors del Barça i de la senyera que serviran també d’homenatge a l’speaker recentment des-aparegut Manel Vich. Com a titular blaugrana figurarà Marc Ter Stegen a causa de la lesió de Claudio Bravo.

El porter alemany va deixar ahir dit en una entrevista a Barça TV que l’any que ve continuarà a l’equip blaugrana, descartant totes les especulacions sobre la seva sortida per ofertes presumptament substancioses. «Vull continuar jugant aquí. Em sento molt de gust amb la vida que tinc», va declarar. I sobre la Lliga, va dir el que és obvi: «Els rivals ens collaran fins al final, però tot està a les nostres mans, tenim obertes les portes de la Lliga».