Wenger: "No hi ha equip perfecte, però el Barça no està lluny de ser-ho"

El tècnic de l'Arsenal apel·la a la fe i la força col·lectiva del seu equip, però admet que els blaugranes són "superfavorits"

 

  / EFE / ANDY RAIN

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"Tenen unes individualitats molt potents, hem d'apel·lar a la força col·lectiva. Però nosaltres estem molt bé en defensa i tenim un gran porter. No hi ha equip perfecte, però el Barça no està lluny de ser-ho". Arsene Wenger, l'entrenador de l'Arsenal, ha omplert d'elogis l'actual campió d'Europa, apel·lant, al mateix temps, a l'esperit dels seus jugadors per superar el desafiament de mantenir controlat el trident. El tècnic francès sap que té opcions. "Davant el Barcelona hem de tenir fe a poder guanyar, però ells són superfavorits", ha dit Wenger. "No em preocupa el trident", ha afegit després.

Arsene Wenger

TÈCNIC DE L'ARSENAL

¿Messi? He vist molts davanters en la meva vida, però no havia vist mai a ningú marcar 300 gols en 340 partits"

A nivell tàctic, l'entrenador de l'Arsenal considera que hi ha profundes diferències entre els tres Barça que ha tingut davant: el de Rijkaard que li va prendre la Champions en la final de París el 2006, el de Guardiola que el va eliminar (2011) i ara el de Luis Enrique. "Sense Xavi, el Barcelona potser ha perdut una mica de possessió. Ara, quan els domines, també són perillosos", ha revelat Wenger, que ha exalçat que "la rapidesa en les seves transicions marca el Barça de Luis Enrique".

LEO NO VA MARCAR A CECH

Notícies relacionades

I en els tres Barça hi havia Messi, tot i que es va perdre la final de París per lesió. "El 2006 estava lesionat, però ja tenia la seva reputació. Han passat 10 anys. I el que ha aconseguit és impressionant", ha admès l'entrenador francès. “He vist molts davanters en la meva vida però no havia vist a ningú marcar 300 gols en 340 partits”, ha assegurat admirat Wenger, que s'aferra, això sí, a un detall estadístic que s'ha viscut en vuit partits entre Messi i Cech: “No li ha marcat mai a Cech, espero que això li doni confiança al nostre porter”.

Assumint el seu rol d'inferioritat, l'Arsenal, en canvi, no es dóna per vençut. "No s'ha de ser un superfilòsof per saber que el Barça és favorit, però jo crec que passarem nosaltres", ha dit Wenger, després de confirmar l'absència per lesió del central Gabriel, i reclamant, al mateix temps, "equilibri" al seu equip per "enfrontar-nos a aquest Barça i ser forts i contundents en defensa".