Divulgat el vídeo de l'atropellament massiu d'aficionats del Barça a la final de Copa del Rei a València

Les imatges demostren l'envestida per part d'un conductor, que va fugir, el 2014

Un vehicle atropella diversos aficionats del FC Barcelona, a València. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Per primera vegada s'han divulgat les imatges de vídeo de l'atropellament que van patir els aficionats del Barça abans de la final de la Copa del Rei davant el Reial Madrid en València fa dos anys, el 16 d'abril del 2014.

Les imatges són esgarrifoses i es veu com els seguidors blaugrana són envestits per un cotxe que va pujar a una vorera nodrida i reservada a vianants.

Un dels que van patir l'agressió va ser la família Farré Casacuberta, de Vic, que es dirigia a l'estadi de Mestalla a veure el partit. Ho feien a peu, sobre una vorera de l'avinguda de Catalunya. El conductor va sortir fugint.

Des del primer moment, la família ha mantingut la seva voluntat d'aclarir els fets davant les lesions produïdes i el pànic provoat. El Jutjat d'Instrucció n.19 de València va arxivar el cas el maig del 2015 sense ni tan sols prendre declaració al conductor ni als testimonis. La policia local tampoc va incloure les imatges a l'atestat.

Notícies relacionades

Després del recurs pertinent per part de la família a través del bufet Font & Rosell de Vic, l'Audiència de València va ordenar la reobertura del cas i que es practiquessin les diligències d'investigació reclamades.

Finalment s'han pogut prendre declaracions del conductor del vehicle i els seus ocupants. I s'ha pogut recuperar almenys un dels vídeos de les càmeres de seguretat en què es veu l'atropellament.