El Barça s'enfrontarà a l'Arsenal en vuitens de la Champions, en directe

6
Es llegeix en minuts
ALBERT GUASCH / BARCELONA

La Lliga de Campions es posa seriosa a partir d'avui. Aquest migdia, a Nyon (Suïssa), el Barça, que és al Japó per disputar el Mundial de Clubs, ha sabut que el seu rival en els vuitens de final de la Champions serà l'Arsenal, líder actual de la Lliga anglesa.

13.10. I tancarem aquesta cobertura en directe amb una certesa: ens esperen partits apassionants a la Champions. 

13.08. Dada estadística a tenir en compte. Dels últims 16 enfrontaments entre equips britànics i espanyols a la Champions, el parcial és de 15 triomfs per als equips espanyols i 1 per als anglesos.

13.04. Primeres reaccions des de les illes britàniques. Shearer, una llegenda. 

12.54. Ja hi ha dates per a l'eliminatòria de l'Arsenal - Barça. El 23 de febrer, a l'Emirates de Londres; el 16 de març, la tornada al Camp Nou.

12.53. Emilio Butragueño, director de relacions institucionals del Madrid, sobre l'enfrontament amb el Roma. "Tant de bo arribem en un bon moment de forma. Sabem el que són 10 minuts dolents en una nit europea. Es pot pensar que hi podia haver rivals més difícils, però també algun de més fàcil".

12.50. Anàlisi de Marcos López ( @marcosperiodico ) sobre l'eliminatòria. En exclusiva per a aquest directe. "Torna Alexis, un jugador que no tenia lloc al Camp Nou i que ara és un dels millors jugadors de la Premier. L'Arsenal és, en realitat, el record del Barça de París. Del Barça de Rijkaard. Del Barça de Ronaldinho. De Barça d'Etoo. I del Barça de Belletti. Bon futbol s'anuncia".

12.48Primera anàlisi de l'Arsenal. Per Joan Domènech.

12.47. Més frases de Robert Fernández. "Serà un duel atractiu. Ens divertirem segur".

12.46. Confessions de Theo Walcott sobre la seva última visita al Camp Nou. Walcott dóna la mà a Messi. Wenger li va dir sobre la gespa: "¿Per què no l'has llançat escales avall quan has tingut l'oportunitat?".

12.38. Precedents dels enfrontaments a la Champions amb l'Arsenal: quatre victòries, dos empats i una derrota. Una d'aquestes victòries és a la final del 2006 a París que va valer la segona Champions. Arsene Wenger ja hi era com a entrenador

12.37. Declaracions gracioses de l'enviat de l'Arsenal al sorteig. "La meva família m'ha dit: si ens toca el Barça, no cal que tornis a casa". 

12.30. Robert Fernández, secretari tècnic del Barça, ha reaccionat al sorteig des del Japó. "L'Arsenal és un rival important, amb una plantilla plena de molt bons jugadors. Serà complicat i bonic".

12.28. Últim precedent de Champions entre Arsenal i Barça. Temporada 20101-2011. En vuitens. El Barça va perdre a l'anada 2-1 i va guanyar a la tornada 3-1

12.19. Dinamo de Kíev-Manchester City. Somriu Txiki Begiristain. Ha evitat el Barça.

12.19. Benfica-Zenit.

12.18. PSV-Atlètic de Madrid.

12.17. Juventus-Bayern de Munic. Fantàstic duel.

12.16. Arsenal-Barcelona!! No és un rival fàcil. Torna al Camp Nou Alexis Sánchez. I el jugador del planter Héctor Bellerín.

12.15. PSG-Chelsea. Bona eliminatòria.

12.13. Roma-Real Madrid. Segon aparellament. Han tingut sort els blancs. Que estrany.

12.12. Gant és el primer equip que surt del bombo. Per al Wolfsburg

12.08. Paraules sàvies d'Ibrahimovic al Telegraph. "Que estiguis bé ara no significa que ho estiguis al febrer".

12.07. Entra en escena Javier Zanetti, excapità de l'Inter de Milà, de 42 anys. Aquí hi ha una pista d'on es disputa la final.

12.06. El mestre de cerimònies rendeix homenatge a Cristiano Ronaldo com a màxim golejador de tots els grups amb 11 gols.

12.05. Pregunta de test. ¿On es juga la final de la Champions d'aquest any? En una estona donem la resposta.

12.00. Comença el sorteig!

11.58. Algunes declaracions prèvies. Mourinho: "Òbviament no som favorits. Som un rival que molts desitgen".

11.55. Recordem els 16 equips que queden.

 

11.45. Passió blaugrana al Japó.

11.43. I més passió, si és possible, d'uns nens de la FCB Escola Katsushika. Es veu que els jugadors del Barcelona han parat l'entrenament per escoltar-los.

11.41. Busquets, a l'acabar l'entrenament: "¿El Madrid? Estem aquí per al Mundial de Clubs, el Guangzhou. És l'únic que ens interessa". Ens informa David Torras, el nostre enviat especial.

11.35. Unes imatges del servei de premsa del club sobre l'entrenament de l'equip blaugrana al Japó.

11.31. A l'Arsenal, equip que pot tocar-li al Barça, tenen clar a qui desitgen:

11.13. El nou tuit, entre enigmàtic i minimalista, de Gerard Piqué. El que és enigmàtic va pels comentaris de Sergio Ramos demanant-li respecte i que es mirés en l'exemple de Puyol i Sergio RamosPuyol Xavi¿És la seva rèplica, dient que ells són al Japó i el Madrid, no? A saber. ¿Cal recordar que el conegut del central barcelonista va sulfurar el madridisme? Possiblement, no.

11.10. Arrenquem. Queda menys d'una hora per a l'inici del sorteig i el Barça ja s'entrena al Japó al Mitzusawa Stadium de Yokohama des de fa una mitja hora.

.

Com és habitual, els campions de grup jugaran contra els segons classificats, evitant els del mateix país i els que ja van estar enquadrats al mateix grup en la primera fase. Així que el Barça no pot jugar ni contra el Reial Madrid, ni l'Atlètic ni el Roma. En resum, set són els possibles rivals de l'equip blaugrana per al creuament de vuitensset són els possibles rivals de l'equip blaugrana.

Juventus (finalista l'any passat), PSG (dur per al Barça en les dues últimes edicions) i Arsenal (actual líder de la Premier) són a priori els rivals a evitar. BenficaPSV Dinamo de Kíev (incòmode pel desplaçament a Ucraïna) semblen més assequibles, mentre que el Gant és a priori el rival que tots desitgen. Per al Madrid, que arriba a Nyon en una greu crisi accentuada per la derrota a Vila-real, els comptes són els mateixos, encara que evitarà segur el PSG i pot jugar contra el Roma, mentre que l'Atlètic, que ha atrapat el Barça al capdavant de la Lliga al derrotar l'Athletic, no es pot enfrontar al Benfica.

LA TORNADA, A CASA

Els tres equips espanyols jugaran la tornada a casa, com la resta de primers de grup: WolfsburgManchester CityBayernChelsea i Zenit. Els guanyadors de cada eliminatòria estaran presents en el sorteig del pròxim 18 de març. El de les semifinals se celebrarà el 15 d'abril. La final, per cert, es disputarà a Milà el 28 de maig.

Notícies relacionades

L'espanyola és la Lliga més representada en aquest sorteig amb la Premier, amb tres representants cada una. Amb dos hi ha la Bundesliga i la Sèrie A, mentre que hi ha un representant de França, Holanda, Portugal, Bèlgica, Rússia i Ucraïna. Per cert, la UEFA ha anunciat que queda vetat un possible creueament en vuitens entre Zenit (Rússia) i Dinamo (Ucraïna), per evitar mals majors.

TAMBÉ LA LLIGA EUROPA

A Nyon també se celebrarà el sorteig de setzens de la Lliga Europa, amb quatre equips espanyols representants. L'Athletic, que va liderar el seu grup, és l'únic que estarà al bombo 1. En el dos figuren el Vila-real (que va ser segon de grup) i els dos equips eliminats de la Champiosn: el Sevilla (vigent campió) i el València. El Manchester United, el Liverpool, el Nàpols i el Porto són alguns dels favorits a alçar-se amb un títol que dóna accés a la pròxima edició de la Champions.

Temes:

Champions