Cardoner afirma que la UEFA va veure "un entorn familiar"

"M'agradaria que s'entengués que l'estelada no té un caràcter ofensiu", diu el vicepresident del Barça

Un voluntari reparteix estelades a les portes del Camp Nou, abans del Barça-Bate.

Un voluntari reparteix estelades a les portes del Camp Nou, abans del Barça-Bate. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

"La UEFA va veure un entorn familiar, m'agradaria que s'entengués que l'estelada no té un caràcter ofensiu". Jordi Cardoner, el vicepresident del Barcelona, ha explicat aquest dijous que la relació amb el màxim organisme del futbol europeu "és cordial", però "no amb la FIFA per la seva patètica decisió sobre el planter".

En una entrevista al programa 'El matí de Catalunya Ràdio', el dirigent ha valorat l'exhibició de més de 30.000 estelades en el duel contra el Bate d'aquest dimecres, que va acabar amb victòria blaugrana (3-0). "La presència d'estelades i el crit d''independència' són un fet normal, no surten només en el partit amb el Leverkusen", ha recordat Cardoner a Mònica Terribas.

Canvi de l'article 16

Notícies relacionades

"Hem acostat posicions amb la UEFA, actes com el del partit amb el Bate no són violents, són actes culturals i de família", ha precisat el vicepresident del Barça. "El protagonista va ser el soci, que es va expressar amb naturalitat i respecte", ha afegit Cardoner, que ha recordat que la UEFA, que ja ha multat dues vegades el club per la presència d'estelades, "no va amenaçar de tancar el camp, però podia passar". "Això s'acabarà amb un canvi de l'article 16 o de la seva interpretació. Treballem amb la UEFA perquè entengui la realitat", ha opinat.

Després, al ser preguntat per la situació actual en què es troben les negociacions amb Qatar per renovar el patrocini de la samarreta, Cardoner ha afirmat que "no s'han interromput", a més de mostrar-se preocupat perquè no apareixen altres propostes. "Jo també em pregunto com és que no hi ha més empreses de patrocini", ha admès el vicepresident del Barcelona.

Temes:

UEFA