La UEFA dóna una treva al Barça per les estelades

L'organisme futbolístic deixa de sancionar cautelarment el club blaugrana fins que s'acabi el procés judicial obert

Diverses estelades onegen al Camp Nou durant el partit entre el Barça i l’Eibar.

Diverses estelades onegen al Camp Nou durant el partit entre el Barça i l’Eibar. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / BARCELONA

La UEFA i el Barça han acordat una suspensió cautelar de les sancions per l'exhibició d'estelades. L'organisme futbolístic no sancionarà més el club fins que es resolgui judicialment aquesta qüestió. El Barça ha portat al Comitè d'Apel·lació de la UEFA l'última multa de 40.000 euros per l'exhibició de banderes independentistes el dia de partit davant el Bayer Leverkusen. El club ja ha anunciat que, en cas de no obtenir una sentència favorable, recorrerà al Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS), última instància judicial segons la UEFA.

Notícies relacionades

D'aquesta manera, la UEFA evita tornar a sancionar el Barça davant la més que probable invasió d'estelades de dimecres davant el Bate Boríssov. L'organisme prendrà nota del que succeeixi a l'estadi però no executarà cap nova sanció a l'espera d'aquesta resolució judicial final que decideixi si exhibir aquestes banderes suposa un motiu de càstig o no.

El Barça va ser castigat per primera vegada després de la final de Berlín per l'exhibició d'aquests símbols, arran d'un informe elaborat per una delegada ucraïnesa de la UEFA que va veure el partit per televisió. El club va ser multat amb 30.000 euros. L'última sanció, després del duel davant el Leverkusen al Camp Nou, va pujar a 40.000 euros.

Temes:

UEFA