La lesió de Douglas deixa Adriano sense anar al Roma

Luis Enrique tanca la porta, tot i que avui ja tindrà Alves

Douglas Pereira.

Douglas Pereira.

2
Es llegeix en minuts
J. D. / WASHINGTON

Douglas té el penós honor d'haver inaugurat la infermeria. En va ser un dels clients assidus l'any passat, amb afectacions lleus, excepte un trencament en el rector anterior esquerre al gener que el va tenir parat durant un mes i mig. El que va patir a Washington va ser pitjor. Pertany a la categoria dels greus: dos mesos d'absència va pronosticar el doctor Ricard Pruna a l'estadi. El temps de recuperació revela que el descosit que es va produir a la cuixa va ser de consideració.

Douglas va patir un trencament al bíceps femoral de la cama dreta. Gairebé no havien passat 17 minuts quan va esprintar amb Diego Costa darrere una pilota que es perdia per la línia de fons. L'esforç va esquinçar el múscul i Douglas ni tan sols va poder caminar pel seu propi peu. Les conseqüències d'aquella lesió transcendeixen fins i tot el mateix futbolista, que es perd tota la pretemporada i la seva participació en els dos primers títols oficials, a més que el torna a col·locar en l'últim lloc de les opcions de Luis Enrique.

PENSAMENT REFORÇAT / Les repercussions afecten Adriano, que si tenia alguna possibilitat de convèncer el Barça perquè acceptés l'oferta del Roma, ja l'ha perdut completament. Luis Enrique havia avisat que no el deixaria marxar si no venia amb el pagament de la clàusula i la lesió de Douglas no va canviar els plans. Al contrari. Va reforçar la seva idea respecte a Adriano, que s'erigeix en la primera opció de relleu (va ser el lateral dret davant el United, esquerre davant el Galaxy i el Chelsea). Sergi Roberto ha sigut un improvisat substitut que ha complagut el tècnic. Bartra seria una última alternativa per als pròxims partits (diumenge a Florència, dimecres al Gamper).

Notícies relacionades

NEYMAR TAMBÉ TORNA / Ni tan sols a Luis Enrique li sobren recursos. Entre ells podrà escollir el recanvi del desafortunat Douglas (5 partits de 60 possibles, 263 minuts de 5.400, el 4,8%). En la seva segona campanya, el defensa brasiler de 24 anys hauria de donar mostres d'una completa adaptació al joc i a l'equip. Aleix Vidal entrarà en els plans del tècnic d'aquí sis mesos, quan expiri la sanció de la FIFA.

La baixa quedarà compensada avui mateix amb la incorporació de Dani Alves, el 2 número u del Barça dels últims set anys. Amb ell es presentarà Neymar, que també ha disfrutat de més vacances. Amb Ter Stegen, se sotmetran a les proves mèdiques. Messi, Mascherano i Bravo s'incorporaran dilluns.

Temes:

Adriano Futbol