Benedito: "Volem un Barça popular, transversal i independent"

L'aspirant a la presidència destaca la transcendència de les eleccions perquè en els pròxims anys es decideixen projectes per valor de 1.000 milions, entre ells la reforma del Camp Nou

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

'Ara és l'hora. Fem-ho junts!' Amb aquest eslògan de campanya Agustí Benedito aspira a convertir-se en president del Barça, un repte en el qual surt amb desavantatge respecte als grans aspirants (Bartomeu i Laporta, si al final s'hi presenta), com ell mateix admet, sense perdre la il·lusió per aconseguir-ho. I recorda que en les passades eleccions tampoc ningú li donava cap opció i va acabar sent la segona candidatura més votada, amb 8.044 vots.

Benedito aposta per un Barça "popular, transversal i independent", i també "unit". I considera que aquestes eleccions són transcendentals pels projectes que hi ha en perspectiva. El primer, l'Espai Barça, que implica la reforma del Camp Nou, la construcció del nou Palau i el Miniestadi a la ciutat esportiva. "Els socis hauran de decidir projectes per valor de 1.000 milions, és una obra faraònica i s'ha d'anar amb molt de compte amb les aventures arriscades i plenes d'incerteses". I ha fet el paral·lelisme amb el pas de les Corts al Camp Nou, una obra que es va disparar pressupostàriament (de 80 milions de pessetes a 280) i que va suposar una llosa per al club que va trigar decennis a treure's de sobre.

Qatar, "ben lluny"

Benedito té clar què farà si surt elegit president. "El primer, desestimar l'acció de responsabilitat social que està fent patir diversos socis", en referència als membres de la junta de Laporta que veuen perillar el seu patrimoni personal pels avals, i també ha deixat clar que Qatar "quedarà ben lluny del Barça" si guanya ell. 

Notícies relacionades

L'aspirant, que anirà desgranant en les pròximes setmanes els detalls de la seva candidatura així com els noms que en formaran part, tant en l'estructura institucional com esportiva, ha exigit "una campanya sense joc brut sotamà. Que es parli només de projectes i propostes". Benedito, que té la seva seu social a l'edifici Capsa, al carrer d'Aragó, 283, ha promès que no pactarà amb cap altra candidatura en el futur si passa la tria de les firmes, "que és el que mesura la força real de cada candidat". Cada aspirant necessita 2.534 firmes de socis per convertir-se en candidat.

Contesa disputada

Benedito ha assegurat que no "farà cap fitxatge de cap jugador" com a reclam estrella de la seva candidatura i s'ha felicitat per les renovacions de Luis Enrique --"ha fet un treball espectacular"-- i d'Alves --"havíem parlat amb ell perquè si guanyem li hauríem renovat. Estem contents perquè segueix al club"--. Benedito, que ha explicat que fa més de cinc anys que està "parlant amb milers de socis per tot el territori", s'ha mostrat convençut que les eleccions seran molt ajustades i obertes per més que alguns considerin que seran "només cosa de dos".