Joan Domènech

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

TER STEGEN

Portentós (9). Al descans van aplaudir quan es va repetir la doble aturada del minut 39. Va encaixar tres gols, però en va evitar tres en moments crucials que podien alimentar les expectatives locals. Excepcional amb els peus, a més de ser-ho amb les mans.

ALVES

Agosarat (6). Lligat en curt com a defensa per Luis Enrique i per la prudència que exigia la nit per evitar deixar forats, un greu error va provocar una ocasió alemanya. Va perdre tantes pilotes en defensa com els davanters.

PIQUÉ

Exigit (6). Mai va viure tranquil.  Lewandowski va saber trobar espais i ocasions i li va crear un permanent desassossec. Això el va mantenir activat i atent. Un parell de talls seus providencials a l'àrea van evitar disgustos.

MASCHERANO

Malhumorat (6). Va ensenyar les urpes perquè no li prenguessin el pèl. Müller es va anar empetitint amb els minuts encara que marqués. Va ser llest per arrencar una targeta a Thiago. Va imposar respecte atacant amb força la pilota dividida.

ALBA

Seriós (6). Va travessar menys la divisòria que Alves. També va tancar bé la banda dreta, tot i que va tenir facilitat per l'escassa activitat que va generar el Bayern amb dos defenses (Rafinha i Lahm) per aprofundir. Un dels que més pilotes va robar.

RAKITIC

Fiable (7). Constant en el rendiment, sense pics d'excel·lència ni negatius. Va  acompanyar, sense prendre riscos; va aparèixer molt aviat al disfrutar d'una clara ocasió que va desbaratar Neuer. Ell i Alves van descarregar de feina Messi.

BUSQUETS

Ascendent (6). Va sortir a la foto de l'1-0, perquè Benatia  va rematar sol de cap. En el seu descàrrec s'ha de dir que també vigilava Schweinsteiger. Passat el tràngol, va recórrer a les cames per ser el líder en recuperació i a la intel·ligència per marcar el compàs.

INIESTA

Controlat (6). Preocupava tant a Guardiola que un dels mèrits de l'extècnic blaugrana va ser reduir la influència del cervell. Lahm va ser la seva parella en l'eliminatòria perquè intervingués al mínim possible. Va tocar poc la pilota.

MESSI

Genial (8). Dues passades a l'espai van ser tan valuosos com si hagués fet dos gols. Guardiola el va saludar al descans, assumint que l'astre li havia desmuntat l'invent. Sense fer res de l'altre món. Encarrilada la final, es va relaxar.

SUÁREZ

Generós (8). L'instint li dictava afusellar Neuer, però li va donar la pilota a Neymar perquè triomfés el company, que estava en més bona posició. Va buscar l'espai, va rebre d'esquena, va estar brillant en el joc gris i ingrat del golejador.

NEYMAR

Entronitzat (10). Dos gols a l'Allianz i un total de 9 en 7 partits el van situar a l'altura del millor Messi. Gran nit resolutiva del brasiler, que va golejar més que va jugar. Va fallar una ocasió inicial i va ser massa rival per a Rafinha que només el va frenar amb faltes.

SUPLENTS

PEDRO

Treballador. Va entrar per Suárez i es va situar d'extrem. Tenia ambició per anar a l'atac i l'equip no estava tan llançat.

MATHIEU

Fred. Va substituir Rakitic i no va blindar la defensa perquè el Barça va encaixar un altre gol.

XAVI

Feliç. Va ocupar el lloc d'Iniesta i va col·laborar per viure una altra final en la seva meravellosa carrera.