El camp que estimava Tito

El Barça posa el nom del tècnic desaparegut al terreny de joc on s'entrena el primer equip, i la viuda demana recordar-lo «amb un somriure» i els tocs d'un rondo

La família, amics, directius i el primer equip del Barça al camp Tito Vilanova de la ciutat esportiva, en l’homenatge al tècnic mort.

La família, amics, directius i el primer equip del Barça al camp Tito Vilanova de la ciutat esportiva, en l’homenatge al tècnic mort. / EFE / ALEJANDRO GARCÍA

2
Es llegeix en minuts
J. T. / SANT JOAN DESPÍ

Quina millor manera hi ha de recordar-lo que posar el seu nom a un camp on «li encantava anar». Perquè aquest era el sentiment de Tito Vilanova quan cada dia es posava el xandall i es calçava les botes per trepitjar aquella «herba perfecta», com va recordar ahir la seva viuda, Montse Chaure, del camp número u de la ciutat esportiva on s'entrena el primer equip del Barça. Aquella relació especial de l'entrenador mort l'abril passat amb aquest terreny de joc quedarà perpetuada per sempre en la memòria culer perquè, des d'ahir, aquesta gairebé hectàrea de cuidada gespa porta el seu nom. «El Tito segur que diria que no s'ho mereix», va dir emocionada la Montse, en un curt però a la vegada sentit acte al qual van assitir els fills de Vila-nova, Carlota i Adrià; els seus pares, amics de la família, directius i el primer equip.

«Aquí és on ell era verdaderament feliç. Deia que era un privilegiat perquè feia el que li agradava, entrenar, la seva gran passió, i perquè a més a més podia entrenar el millor club del món i també els millors jugadors del món, algun dels quals coneixia des que eren petits». En especial Messi, a qui va fer prometre poc abans de morir que no se n'aniria del Barça.

La Montse també va recalcar que el millor que es pot fer és recordar el seu marit «amb un somriure» «escoltant els tocs de pilota en un rondo», el segell indiscutible que ha identificat el millor Barça de tots els temps, una obra que Tito va iniciar el 2008 com a segon de Pep Guardiola i que després va prolongar un altre any ja com a primer entrenador, fins que la malaltia va truncar la seva carrera com a tècnic consolidat entre l'elit.

Una figura per a la història

Notícies relacionades

La plantilla va acompanyar amb una emotiva ovació les paraules de la Montse, abans que Bartomeu lloés la figura de Tito i «la Lliga dels 100 punts», la de la temporada 2012-13. «El Tito va ser un gran entrenador i un gran barcelonista. També va ser jugador i va aportar al Barcelona grans èxits, el seu personal va ser aquella Lliga rècord dels 100 punts. Avui sabem qui és Tito Vilanova i el que volem és que, quan vinguin les futures generacions, trepitgin aquesta gespa i preguntin qui era Tito Vilanova, nosaltres els ho puguem explicar», va dir el president blaugrana.

Carles Rexach, Jordi Roura, íntim amic de Tito i mà dreta de l'entrenador de Bellcaire d'Empordà; Jordi Altimira i Josep Maria Fusté, juntament amb els vicepresidents Jordi Cardoner i Carles Vilarrubí i els directius Jordi Mestre, Jordi Moix i Silvio Elías també van estar presents en l'acte d'homenatge. El camp número u ja té nom. Cap millor que el de Tito.