L'ACTUALITAT BLAUGRANA

Rakitic, el nou '4' del Camp Nou

"Sé el pes d'aquest número, però l'he triat perquè m'agradava moltíssim Guardiola", explica el centrecampista croat

"Vull escriure la meva pròpia història, vinc amb moltíssimes ganes", afirma el jugador, que ha firmat fins al 2019

El centrecampista croat se sotmet a diverses proves al centre mèdic de la ciutat esportiva. / FC BARCELONA

El centrecampista croat se sotmet a diverses proves al centre mèdic de la ciutat esportiva.
El centrecampista croat trepitja per primera vegada la gespa del Camp Nou com a jugador del Barça.

/

1
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / Barcelona

"Sé el pes del '4', però no vaig trigar gens a agafar-lo. El vaig agafar perquè m'agradava moltíssim Pep Guardiola, és un dels meus referents". Ivan Rakitic, el nou jugador del Barcelona, ha triat el dorsal que va portar l'excapità blaugrana. El que també va lluir en el seu moment Ronald Koeman. I el suec Patrik Andersson, quan va arribar del Bayern Munic per succeir Guardiola. I Márquez. I Cesc, l'últim inquilí d'aquesta samarreta.

No obstant, l'excentrecampista del Sevilla, que ha firmat fins al 2019 amb el club blaugrana, ha estat molt clar aquest dimarts, en la roda de premsa de la seva presentació: "Vull escriure la meva pròpia història, vinc amb moltíssimes ganes", ha dit. "Vaig donar un sí tan fort a 'Zubi' com el dia que em vaig casar", ha revelat. "Vull fer un pas endavant. Al Barcelona hi ha els millors centrecampistes, com Xavi, Iniesta Busquets. I jo, com a croat que sóc, tinc com a referent Prosinecki, que ballava amb la pilota", ha prosseguit.

Notícies relacionades

"No podem donar les xifres per una petició expressa del Sevilla, que ens ha demanat confidencialitat perquè estem en ple mercat", ha argumentat Jordi Mestre, el vicepresident esportiu del Barcelona per esquivar donar les dades del traspàs en què està inclosa la cessió de Denis Suárez a l'entitat andalusa.

"És un jugador que pot actuar en les posicions de 8 i de 10, fins i tot de pívot", ha recordat per la seva part Andoni Zubizarreta, el director esportiu, que ha exalçat "l'esperit competitiu i l'excel·lent xut des de fora de l'àrea" del fitxatge. I sobre l'home que ha deixat el quatre, 'Zubi' ha estat elogiós: "Li volem agrair el que ha donat, a veure si al Chelsea va de forma excel·lent, tant de bo tingui aquesta sort. Cesc és Cesc, Rafinha és Rafinha, Iniesta és Iniesta, Rakitic és Rakitic, no és un intercanvi de cromos", ha subratllat.