DOL AL CAMP NOU

Mor Tito Vilanova

L'exentrenador del Barcelona perd l'última batalla de la seva llarga lluita contra el càncer als 45 anys

La cerimònia religiosa se celebrarà dilluns, dia 28, a les 20.00 h a la catedral de Barcelona i el club habilitarà un espai de condolences a la tribuna del Camp Nou

Tito Vilanova, a la sala de premsa del Camp Nou.

Tito Vilanova, a la sala de premsa del Camp Nou. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / Barcelona

Tito Vilanova ha dit adéu. L'exentrenador blaugrana ha mort aquest divendres als 45 anys en un centre hospitalari de Barcelona víctima d'una terrible malaltia que se li va diagnosticar per primera vegada el novembre del 2011 i el va apartar definitivament del futbol, la seva passió, i del Barça, el seu club, el juliol de l'any passat. L'home que va ajudar Pep Guardiola a portar a l'equip blaugrana a dalt de tot i que, ja com a primer entrenador, va convertir en realitat la Lliga dels 100 punts ja no tornarà al Camp Nou.

El club ha informat de la defunció del seu exentrenador en un comunicat en què expressa "el més sentit condol" a la seva família, amb qui comparteix aquests moments de dolor " juntament amb els socis, aficionats del FC Barcelona i tot el món del futbol i l'esport". A més, prega que es respecti el desig dels familiars de viure aquests durs moments en la més estricta intimitat.

Les pròximes hores, el club habilitarà un espai de condolences a la tribuna principal del Camp Nou, "oberta a tot aquell que vulgui mostrar el seu record afecte a la figura de Tito Vilanova". La cerimònia religiosa tindrà lloc dilluns vinent, 28 d'abril, a les 20.00 hores a la catedral de Barcelona.

Dos anys de lluita

Notícies relacionades

Feia més de dos anys que lluitava contra un càncer a les glàndules paròtides que se li va detectar el 2011. Divendres de la setmana passada va ingressar a la Clínica Quirón i aquest mateix dijous va ser operat d'urgència al sorgir complicacions gàstriques. Ja no s'ha recuperat. Aquesta era la tercera recaiguda. Massa.

El desembre del 2012 ja va haver de ser intervingut. Encara que mai va deixar de dirigir l'equip, fins i tot durant el temps que va passar a Nova York rebent tractament, no va tornar al Camp Nou fins a l'abril del 2013. Pocs mesos després, el 19 de juliol de l'any passat, mentre preparava la seva segona temporada al capdavant del Barça, la malaltia el va tornar a assetjar i va decidir centrar-se exclusivament en la seva recuperació. Durant aquest temps ha lluitat contra la malaltia, apartat dels mitjans, apartat del públic. El seu cap i el seu cor volien seguir, per la seva dona, pels seus dos fills, però després de nou mesos el seu cos ha dit prou.