EL CLÀSSIC DE LA LLIGA

Un partit apassionant

1
Es llegeix en minuts
César Luis Menotti
César Luis Menotti

Entrenador

ver +

El Madrid espera aquesta nit el Barça al seu estadi en un clàssic de rellevància al món i que com indica sempre la història, el resultat marca conseqüències en el període posterior. Per al guanyador implica un aire que si bé no dura gaire temps, estén el crèdit a l'entrenador que l'aconsegueixi.

En el nivell d'aquests equips per als entrenadors compta, en primer lloc, un títol. Per ordre, la Champions, la Lliga, la Copa del Rei, la Supercopa. Qualsevol títol obtingut es veurà fortament recolzat pel resultat del clàssic.

¿Pot ser decisiu, o no, el resultat en el campionat? Això és jugar una mica a l'endevinalla, però segur que en cas que guanyés el Madrid en els dos aspectes, en el joc i en el resultat, se li facilitaria moltíssim el final d'una Lliga que el té com a líder i com el més regular dels equips.

El nou entrenador, Carlo Ancelotti, li ha proporcionat unes maneres pacífiques, l'equip es nota molt més feliç, més col·lectiu, i aquesta serà una enorme possibilitat d'acostar-se a un final de Lliga feliç. Però davant hi ha el Barcelona. L'equip que va acostumar la seva gent a veure'l guanyar, golejar i agradar, que avui lluita per recompondre la vella obra mestra de Pep Guardiola. Aquest partit podria consolidar la recuperació que li proporcioni seguretat a l'entrenador i a l'equip.

Notícies relacionades

Es podria pensar que el Madrid ha estat més regular, els seus jugadors han trobat més seguretat, tenen la idea d'equip més sòlida que altres anys, els recents; el Barcelona ha viscut, per la seva part, la inquietud que davant qualsevol ensopegada actual se li recorda l'èxit aconseguit en el passat i per tant les exigències de mantenir-lo.

No és una mala temporada la del Barcelona. Sí que és cert que en el joc no ha pogut mantenir amb claredat la idea. Aquest equip té futbolistes que junts garanteixen el joc: IniestaXaviMessi i Busquets, que en molts partits per diferents raons no hi han estat; ells, més PiquéMascherano, AlvesPedro i Valdés, són la base del sosteniment de la idea futbolística i sempre faran respectar la seva presència. Un cop recuperats MessiIniestaXavi i Busquets, el joc apareix per a un partit apassionant.