La Lliga Endesa de bàsquet

Qüestionats però líders

2
Es llegeix en minuts
Andrés Jiménez

Estava cantat. No només hi havia molt en joc, sinó que la setmana es presentava tan dura que havia arribat el moment que els cracs blaugranes mostressin els seus verdaders galons. Això comentava la setmana passada i per sort així ha estat.

Encara que la situació de l'equip segueix sense ser la ideal per les lesions, tota la plantilla tenia present el que va passar la temporada passada i cap dels jugadors deXavi Pascual volia tornar a repetir l'error de no aprofitar el factor pista. I, efectivament, aquesta vegada no van fallar.

Gràcies a això, els blaugranes són, juntament amb l'intractable CSKA (quins dos partidassos es van treure els russos de la màniga contra el Bilbao), els dos únics equips de l'Eurolliga que han passat aquest tràngol imbatuts.

I és que tant als d'Obradovic, a qui tothom alaba, com al Montepaschi els ha tocat arrossegar-se i viatjar a camp dels seus rivals (Maccabi i Olympiacos, respectivament) amb la incertesa que l'eliminatòria se'ls pot acabar allà. El contrari del que passa amb els tanqüestionatsblaugranes, que, ves per on, avui viatjaran a Kazan amb la tranquil·litat que els tàrtars els hauran de guanyar tres partits seguits si els volen desbancar de lafinal four.

Bona notícia per als dePascual,que a més semblen haver recuperat per a la causa un jugador que feia temps que es trobava a faltar:Pete Mickeal.En aquesta eliminatòria contra el combatiu Unics Kazan, els bons números deMickeal són més que benvinguts.

Notícies relacionades

Amb una mitjana de 17 punts i 23,5 de valoració,Pete Mickeals'ha col·locat 6è i 4t respectivament d'aquestes dues classificacions en elsplay-offde l'Eurolliga. Però aquí no s'acaba tot. El cap de setmana va portar als blaugranes més sorpreses positives, una d'elles una mica inesperada. Per un costat, un altre jugadorqüestionattambé,Joe Ingles,va i agafa el relleu de Mickeal (baixa per lesió) i amb 3 triples de 3 intents en la pròrroga davant el Valladolid (5 de 5 en total i 26 de valoració) va acabar sent decisiu perquè el Barça superés aquest complicat partit.

El que pocs esperaven era que fos precisament l'enaltidíssimMadrid de Pablo Laso, que a sobre no ha tingut cap desgast en tota la setmana (i si no que l'hi diguin al Bilbao deKatsikaris,que va haver de jugar dimarts i divendres a Moscou i diumenge a Sevilla, i malgrat això va guanyar els dePlaza), el que perdés contra el Lagun Aro deSito Alonso. I és que aquest és el segon cable que els de Laso tiren als seus rivals blaugranes en poc menys de 15 dies. Si no fos així, aquest Madrid que tan bé juga i tant anota estaria a anys llum en la classificació d'aquest Barça que tan mal bàsquet i tan pocs punts fa.