LA CREIXENT TENSIÓ DELS CLÀSSICS

Espanya, 'roja y rota'

Les provocacions de Mourinho atipen els jugadors del Barça

La fractura entre els internacionals és irreversible i complica el paper de Del Bosque camí de l'Eurocopa

A l’ull 8 Mourinho agredeix Vilanova davant Satorra, empleat del club.

A l’ull 8 Mourinho agredeix Vilanova davant Satorra, empleat del club. /

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ
BARCELONA

A partir d'ara, res serà igual a Espanya. Una selecció campiona del món esquerdada per Mourinho, un personatge, segons Piqué, que«està destrossant el futbol espanyol»i que amenaça d'erosionar la convivència d'un grup que va fer el cim fa poc més d'un any a Sud-àfrica. Res serà igual ala Roja. Potser trencada per sempre, com es va comprovar en la cara de preocupació de Vicente del Bosque, el seleccionador, quan va abandonar el Camp Nou.

1 «¿Pito Vilanova? No sé qui és aquest Pito, no el conec»

A hores d'ara, José Mourinho no ha explicat què li va passar pel cap per travessar l'àrea tècnica del Madrid i plantar-se a la zona del Barça per ficar el dit índex a l'ull dret de Tito Vilanova, l'ajudant de Pep Guardiola.«¿Pito Vilanova? No sé qui és aquest Pito, no el conec»,va dir el tècnic portuguès en un parell d'ocasions, malgrat que els periodistes li van recordar que es tractava de Tito Vilanova. Ell, ni cas.«Pot ser que Mourinho no sàpiga com es diu Tito Vilanova. Jo sé que els seus segons són Aitor Karanka i Rui Faria», va replicar després Guardiola, l'entrenador blaugrana.

2«Vinga, tothom al vestidor, anem cap a dins»

Quan Casillas parlava per a Televisió Espanyola, només d'acabar el partit, no quedava ni un jugador del Madrid sobre la gespa del Camp Nou. Incomplint el més elemental dels protocols esportius que invoquen el respecte al guanyador, Mourinho va ordenar a Karanka que ordenés abandonar el terreny de joc.«Vinga, tothom al vestidor, anem cap a dins».Dit i fet. Ni un jugador blanc va veure Xavi aixecar la Supercopa. Tan sols Florentino Pérez, des de la primera fila de la llotja, observava l'escena des de la distància.«Ningú ens ha avisat», va argumentar després Xabi Alonso a tall de disculpa.«No quedar-se a l'entrega de la copa és no saber perdre. Nosaltres a Mestalla sí que vam saber perdre», va recalcar Xavi. A València, mentre Casillas aixecava la Copa del Rei, els jugadors del Barça es van quedar a la gespa.«¿Ja marxeu?», va recriminar un internacional espanyol als seus col·legues del Barça quan es retiraven al vestidor una vegada acabada l'entrega de la Copa a València. Piqué, per exemple, va anar donant la mà a diversos jugadors del Madrid. Al Camp Nou, en canvi, ni rastre d'un madridista.

Notícies relacionades

3'Mou' va fer el gest que Messi i Alves feien pudor

Del Bosque va haver de recompondre les relacions a la selecció després de la batalla dels quatre clàssics de la temporada passada. Però aquest delicat equilibri en la convivència s'ha trencat després d'aquest primer clàssic. Xavi i Casillas, per exemple, íntims amics des de la seva època juvenil, ni es van mirar al túnel de vestidors abans de començar el partit. ¿Saludar-se? Encara menys. Xavi i Casillas van iniciar una agra discussió quan Marcelo va anar a trencar Cesc.«Ha sigut una entrada criminal, ha anat a trencar-li el genoll. Ha anat a fer-li mal», va dir després el capità blaugrana. Mourinho, al passar Messi i Alves davant seu, va fer el gest que tots dos feien pudor. Un menyspreu més. Un motiu més per sortir amb més ganes en el pròxim clàssic.