La Lliga de Campions

Guardiola: «No hem deixat que l'Arsenal fes ni tres passades seguides»

El tècnic exalça els seus homes i agraeix el suport de l'afició

Wenger es dirigeix a Guardiola al final del partit.

Wenger es dirigeix a Guardiola al final del partit. / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ
BARCELONA

A Pep Guardiola hi va haver moments en què va semblar que se li trencava l'esquena. Va viure el partit com si l'hi anés la vida. La vida esportiva, és clar. I potser sí que l'hi anava perquè el tècnic del Barça sabia que era la nit clau. Per això el va jugar com si fos un futbolista més del seu equip. Fins a tres vegades va entrar al camp i resulta gairebé impossible enumerar la quantitat de vegades que va arengar els seus jugadors, després d'enfrontar-se amb Arsène Wenger.

Quan Europa està en joc, es perden fins i tot les maneres. «¡Tu, no ens has respectat!», li va cridar indignat el tècnic de l'Arsenal a Busacca, l'àrbitre suís que va condicionar, segons la seva opinió, tot el partit. «No m'ho puc creure, de debò». El col·legiat no li va fer cas. Però les queixes de Wenger, mésmourinhistaque mai, van continuar a la sala de premsa. «¡Com es pot expulsar Van Persie per una cosa així! L'àrbitre va matar el partit, va matar un prometedor espectacle. He parlat amb la gent de la UEFA i no entenen el que ha passat», va dir el tècnic de l'Arsenal, que tampoc entenia que cap jugador del Barça rebés una targeta groga.

El que tampoc va entendre Wenger és que l'equip de Guardiola li va passar per sobre. Ja va succeir a Londres, però cinc minuts de desconnexió blaugrana li van donar esperança, i es va repetir ahir a la nit amb un partit en què l'Arsenal va marxar del Camp Nou sense disparar a porta. 20-0. Aquest va ser l'altre resultat del partit. 20 xuts del Barça, 0 de l'Arsenal. I el màxim orgull de Guardiola era recrear-se en el magnífic partit del seu equip, que es va sobreposar fins i tot a accidents tan singulars com l'estrany autogol de Sergio Busquets.

Notícies relacionades

EL CAMP NOU VA XIULAR CESC / Guardiola no va voler entrar en gaire polèmica amb Wenger. «Puc entendre les seves queixes, però el dia en què ens asseguem, amb una copa de vi pel mig, parlarem de futbol. Si ells volen treure l'excusa de l'àrbitre, que ho facin. Però jo miro el futbol i ells no han fet ni tres passades seguides. ¡Ni tres passades seguides! No han xutat ni una vegada a porta», va dir el tècnic blaugrana, un missatge que va sonar a crit. «Hem aconseguit que un equip tan gran com l'Arsenal no ens hagi xutat ni una sola vegada. Vull donar les gràcies a la gent perquè no ens ha fallat. Tampoc a ells», va recordar Guardiola, que va explicar després el que li va dir Wenger quan va acabar el partit. «Vés i felicita l'àrbitre», li va deixar anar el tècnic de l'Arsenal. «No, no ho he pogut fer, no he tingut temps», va respondre Guardiola, que no es va assabentar ni que el Camp Nou havia xiulat Cesc al ser substituït.

ELOGIS A MASCHERANO / Guardiola va dir que no s'havia adonat que havien canviat el capità de l'Arsenal, que ja arrossegava una lesió. El tècnic del Barça només tenia la mirada posada en els seus jugadors. «Només s'ha de veure la carrera de Mascherano de 20 metres cap enrere, això és un equip. SiMascheno hagués sigut més ràpid que Bendtner ara seríem fora d'Europa», va recalcar Guardiola retratant en la desesperada, i alhora providencial, acció delJefecito el compromís de tot un equip.